Stacionarni radar

Alan_Bastard

Pripravnik
12. dec 2007
170
1
18
Ljubljana
Ker me je slikal radar pred Golovcem in sicer iz Nm proti Lj in ni nikjer nobene table z obvestilo, da je tam radar (na nasprotni strani iz LJ proti Nm oziroma morju), me zanima ali mora biti obvezno tabla z napovedjo radarja? In v kolikor ni, a je mogoča pritožba zaradi tega oz. ali to samo pomeni, da je kršena moja zasebnost, ker so me snemali brez opozorila?

In še ali je še vedno mogoče, da se izgovarjam na to, da nisem jaz vozil, ker se mi zdi, da včasih te tako niso mogli kaznovati, ker niso dejansko mogli dokazati kdo je vozil, povedati mi pa ni treba?

I

Izbrisan uporabnik #488

To je šala?
Policija vsak dan na svojih straneh objavi kje bodo izvajali kontrole po Sloveniji, točno lokacijo in uro.
Takšno snemanje je dovoljeno, saj te niso snemali na zasebni avtocesti, ampak na javni površini in snemanje je v tvojem primeru celo koristno, saj so na ta načun dobili kršitelja, ki ogroža druge v prometu. Pozabi na pritožbo.

Če se ne ugotovi kdo je vozil, plača kazen lastnik avtomobila.

Upam, da so te na kameri ujeli še z vklopljenimi meglenkami in mobitelom
smile-1.gif

Alan_Bastard

Pripravnik
12. dec 2007
170
1
18
Ljubljana
Hvala za pojasnila, so mi res pomagala in bom kar takoj plačal kazen, ker se mi je zdelo, da nimam nobenih možnosti za pritožbo!

Drugače pa ne vem kdo ima vsak dan in vsak trenutek čas, preverjati kje in kdaj policija izvaja kontrolo. Verjetno brezposelni ljudje, ki nimajo obveznosti.

Drugače pa verjetno table, ki opozarjajo na radar niso čisto brez veze. Mogoče bi Nataša Pirc Musarjeva kaj lahko povedala na to temo!

Drugače pa tudi hvala za lepe želje, tudi jaz tebi želim vse najboljše v življenju in da se ti nikoli ne bi zgodila slaba stvar, bolezen,....!

Pa še eno vprašanje imam zate, ker si tako dobrega srca in ljudem privoščiš le najboljše in nič krivic.
Kaj bi storil v primeru, ko bi v roku plačal kazen in bi se ti potem zaradi popolnih in nezmotljivih javnih uslužbencih vsedli na plačo, ker si kao ne plačnik. Potem bi se pa moral ukvarjati z davčno in iskanjem potrdil in dokazovanjem, da si res plačal kazen? Verjetno bi rekel, da škoda, da so upoštevali bančno potrdilo in da se mi dejansko niso vsedli na plačo in za povrh še zaračunali stroške postopka. Prav tako kako si razlagaš, da ko se državni uradnik zmoti ni bilo nobenih ugotovljenih stroškov, medtem ko se ti davčna usede na izvršbo ti pa lepo zaračunajo 20+ stroškov?

Če ne pa še enkrat hvala za odgovor, mi je resnično dokazal to kar sem že sam mislil, da je! No, pa tudi za nasvet, da bom naslednjič lahko preveril kje stojijo naši vrli policisti!

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Glede na to, da vedno na uni strani kjer je stacionarni radar stojijo table z opozorilom prej, verjetno drzava ravno ne mece denarja stran in da table kar tako. Sem preprican da mora biti povezava med tablo in Stacionarnim radarjem nekje v kakem drobnem tisku.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
Tam kjer te je slikal radar stoji tabla pred tunelom, tebe pa je slikalo za tunelom. Glede na limite tistega radarja se nisi pripeljal ravno počasi. V glavnem tabla je.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Ni mi jasno kje je radar iz smeri NM proti LJ pod golovcem?
A to je na novo al kako
confused-1.gif

Alan_Bastard

Pripravnik
12. dec 2007
170
1
18
Ljubljana
Tudi meni se vedno bolj dozdeva, da je bil avto postavljen, ker se kar pogosto tam vozim in niti enkrat nisem še table ali radarja videl!

Avtov je pa res veliko število ukradenih in tudi kaj drugega, pa ni naša policija nič kaj dosti uspešna pri reševanju teh problemov!

I

Izbrisan uporabnik #488

No, tukaj je pravna podlaga za snemanje.

Citat:

Neupravičeno slikovno snemanje

138. člen

(1) Kdor neupravičeno slikovno snema ali naredi slikovni posnetek drugega ali njegovih prostorov brez njegovega soglasja in pri tem občutno poseže v njegovo zasebnost ali kdor tako snemanje neposredno prenaša tretji osebi ali ji tak posnetek prikazuje ali kako drugače omogoči, da se z njim neposredno seznani, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.

(2) Če stori dejanje iz prejšnjega odstavka uradna oseba z zlorabo uradnega položaja ali uradnih pravic ali poskusi to storiti, se kaznuje z zaporom od treh mesecev do petih let.

(3) Pregon za dejanje iz prvega odstavka tega člena se začne na predlog.

Že v štartu se vidi, da ne gre za neupravičeno snemanje, ampak za izvrševanje ZVCPja.
Prav tako pa ne gre za občuten poseg v zasebnost, če kamera posname tvoj avto.

Kot te je zgoraj razumeti kamera sploh ni posnela tebe, saj si imel "dokazovati" da je vozil nekdo drug...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Alan_Bastard pravi:
Drugače pa ne vem kdo ima vsak dan in vsak trenutek čas, preverjati kje in kdaj policija izvaja kontrolo. Verjetno brezposelni ljudje, ki nimajo obveznosti.

Zalostno je, da obstajate pacienti tvoje sorte, ki mislite, da bi vas moral nekdo dobesedno pocukati za rokav, da za tistih 100 metrov PROSIM vendarle upostevate CPP (tega sicer ni treba poceti tam, kjer ni table za radar, kajne ?).

Vozi normalno, pa se ne bo treba obremenjevati s tem ali in kje so table za radar in radarji. In ja, da ti prihranim, se en slaboumen poskus sarkasticnega odgovora: jaz sem tisti, ki mu ni bilo treba se nikoli placati zaradi prekoracitve hitrosti, niti se nisem nikoli peljal z nikomer in bi ob tem vozniku zaracunali zaradi prekoracitve hitrosti. A je res tako tezko peljati normalno ? Avtomatika ima toleranco v plus, ne v minus, torej dovoljuje manjse izgrede.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Iz NM proti LJ je za tunelom škatla ( ne vem kolk km pred LJ, se pa spuščaš po lepi ravninci navzdol) ampak kadar sem šel mimo ni bilo radarja notri. Pred Golovcem ga pa tudi ni že veliko časa. So pa gor nalepili en rdeč odsevnik, kao flash in je radar notri
hysterical-1.gif
Opazil tudi kanto na koncu AC iz NM proti LJ, tudi ta je bila vedno prazna.

Pri nas že zelo vsi ne vozijo več striktno 50. 1x sem celo enega ulovil, ko ga je prneslo kr lepo nad 50km/h
grin1.gif

Nažalost si trofno enega mobilnega stacionarčka. Sporoči koliko € bo. Me zanima če bi se ti ena naložba že povrnila.