Št. porta

sad

Guru
24. avg 2007
21.179
9.814
113
Windows XP. Naprava se mi je ob namestitvi obesila na port 38 in deluje brez problema v večini programov.
V enem programu pa imam možnost izbire zgolj do Port 20. Je kakšen način, da programu pokažem port 38 oz., da napravo ''prestavim'' na port nižji od 20, tako da bi jo lahko izbral tudi v tem programu?

sad

Guru
24. avg 2007
21.179
9.814
113
BT GPS je naprava, program je pa nek kitajski. Trenutno ne morem preverit. Ampak po moje lahko črtamo, da bom v programu povečal nabor portov. Tako da me zanima rešitev v smislu prestavitve št. porta v operacijskem sistemu. Oz., da bi napravo še enkrat paril in bi na nek način prisilil, da zavzame kakšen nižji port.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Windows XP. Naprava se mi je ob namestitvi obesila na port 38 in deluje brez problema v večini programov.
V enem programu pa imam možnost izbire zgolj do Port 20. Je kakšen način, da programu pokažem port 38 oz., da napravo ''prestavim'' na port nižji od 20, tako da bi jo lahko izbral tudi v tem programu?

.... Kaj pa če enostavno klikneš na ta port z desnim gumbom (v Device managerju seveda), izbereš Lastnosti/Properties, potem pa malo poklikaš in v eni od nastavitev (Advanced/Napredne) se (skoraj) vedno skriva tudi številka COM porta. Izbereš recimo 5 in to je to. Pa ne se sekirati, če piše, da so vsi že zasedeni. Načeloma sta pri navadnih PCjih to le COM1 in COM2 in pa COM3 pri prenosnikih, kamor se je naselil stari dobri modem.

Jernej

sad

Guru
24. avg 2007
21.179
9.814
113
Ni nikjer teh nastavitev. BT upravlja BT stack for windows by Toshiba in tudi znotraj njega ne morem nič nastavljat. V Nadzorni plošči pa lahko zgolj izključim ta port.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Ni nikjer teh nastavitev. BT upravlja BT stack for windows by Toshiba in tudi znotraj njega ne morem nič nastavljat. V Nadzorni plošči pa lahko zgolj izključim ta port.

Če ti prijavi (virtualni) COM port, potem se ta port skoraj gotovo pojavi tudi med COM&LPT porti v Device Manager-ju?

Jernej

sad

Guru
24. avg 2007
21.179
9.814
113
Je bil v Device Managerju, vendar tam nisem mogel nič nastavljat. Sem pa potem zbrisal napravo in jo še enkrat dodal. In med tem procesom sem v Toshiba BT GUI-ju nastavil nižji port in zadeva deluje
smile-1.gif
.