Sramota za Slovenijo in njihove plače

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Pa smo spet tam, vedno me presenti. PO telih dopustih sem klicaril naokoli za študentsko delo ja sevedas študentsko delo fiksna cena in od te fiksne cene si potem sam plačaj prevoz, malico in na koncu mi tako rekoč ostane 350€, ampak urna podstavka je 4€, kar je veliko in s tem naj živim.
stupid-1.gif

U rt si naj utaknejo teh par sto evrov, nebi rekel, če bi dobil čistega čez 600evrov; skakal bi od veselja, ker to pa je že nekaj, ampak 350evrov;
uf-1.gif

hvala lepa.
stupid-1.gif

uf-1.gif

Delo se išče dalje v bližini mojega kraja, prislino bom povpraševal tud na slepo

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Tako je vedno bilo in tako vedno bo! In to ne le v slo. Kje si pa še videl, da se študentom plačuje prevoz?
Misliš, da se povsod po svetu zaposlenim plačujeta prevoz in malica? Poznam kar nekaj podjetij, ki študentom vsaj delno povrnejo stroške prevoza (tako, da si študent piše kako uro več).

Postavi se v čevlje delodajalca (recimo, da ima 20 zaposlenih) in mi povej, kaj se mu bolj splača: zaposlovati lokalne ljudi ali nekoga z drugega konca slovenije? Če vsakemu zaposlenemu za prevoz plačaš 150€ na mesec (21 km oddaljen od službe) ti to znese 36.000€, kar ni majhen strošek.

smetka

Pripravnik
24. jul 2007
332
2
18
Prosim sedaj mi pa že nekaj jamrat, glede študenskega dela.
10.gif

Men šef jamra, da ne dobi študenta za delo v skaldišču in se kr nekaj podjetij v Žireh iščejo pridne fante, za pomoč. Pogoj polnoletnost in da je priden.

Najlažje je jamrat!

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
zakaj pa jih ne dobi?
evil.gif

priden že, samo vsi delajo (delamo) za denar....

on bi mu pa dal koliko?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.195
7.068
113
Ma kjerkoli bo dobil delo za 500 eur samo priden mora bit in ne samo jamrat.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Ampak sej šefe ni neumen da bi fantom v skladišču dajal po 600eur mesečno?

V Žireh sem slišal za postavke 3eur/h povprečno....

V LJ se je pa treba pač vozit, ali stanovat, ampak je vsaj malo večja vas, tako da imaš več izbire. Sem dolgo vztrajal, v sredo pa se mi končno povrne trud recimo cca 9ih let...

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
res je 500€ veliko. Dajte plače bi morale biti najmanj od 1000€ naprej.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Če boš opravljal fizično delo, ti ne bo noben plačal za prevoz. Če boš pa delal delo z dodano vrednostjo (npr. programiranje, projektiranje, prevajanje...) in firmi prinašal lep dohodek pa delodajalcu ne bo problem dvignit urno postavko za 1€ in maš pokrite stroške prevoza, če si 30km stran.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:

Jasno. Vsaj jurja, ce ne ze kar jurja in pol.

stupid-1.gif

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
526
18
18
Jest ne vem kva je z današnjo mladino, sam pri nas iščemo fante in punce za v šank že leto in pol, dobil pa smo natanko eno dekle in enga fanta. Denar je odličen, je pa res da se fejst dela.
Samo teli mladinci ne bi nič delal, ampak bi raj užival poletje. Jest sem včasih samo komej čakov poletje, da sem šel lahko delat in zaslužit tistih nekaj jurjev... Dons bi se pa vsak samo neki pritoževal...

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Ko si EVROFIL, zakaj nimamo nemških/angleških ipd plač? ZAKAJ? STROŠKI in CENE so EVROPSKE.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Ko si EVROFIL, zakaj nimamo nemških/angleških ipd plač? ZAKAJ? STROŠKI in CENE so EVROPSKE.

... produktivnost pa ni
wink-1.gif

p.s.: pa tudi cene niso - se pa bližajo

Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:

Jasno. Vsaj jurja, ce ne ze kar jurja in pol.

stupid-1.gif

In direktorsko funkcijo ter delež v podjetju.

Banda, stradajte če se vam ne dela! 1k€ za znanje petošolčka in za delo ki ga lahko opravlja tudi opica.

Tudi preko študentskega servisa so za določena delavna mesta dobra plačila. Ampak tam bo pa žal treba imeti določeno znanje in ga prenesti v prakso.

Za letake raznašat in zmedo po firmah delat ste plačani še preveč.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Seveda je, dobičke se talajo med managerji in tajkuni, delavec nima od tega nič.

Za isto delo imaš v tujini dvojno plačo....Nizozemska,Nemčija, Švedska, Finska...

Važen, da je v SLO 500€ plača pa da majo direktorji in njegova drhal po 10k €....to je zelo važno.

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Tako kot praviš - produktivnosti ni, pa čeprav delavci marsikje trdo delajo. Še vedno marsikje manjka uspešen vodstveni kader predvsem zato, ker so delovno aktivni ljudje, ki so izobrazbo dobili po sistemu ''Kumrovec'', ko bodo odšli v pokoj bo vsaj malo rešen tale problem. Ne pa zdaj, ko podrejeni direktorju razlagajo kaj je treba naredit. On pa za njihove usluge pobere denar, ker je v pravi stranki.

zakajaltersuxu

Fizikalc
19. jul 2007
1.608
88
48
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Tako kot praviš - produktivnosti ni, pa čeprav delavci marsikje trdo delajo. Še vedno marsikje manjka uspešen vodstveni kader. Še vedno so namreč delovno aktivni ljudje, ki so izobrazbo dobili po sistemu ''Kumrovec'', ko bodo odšli v pokoj bo vsaj malo rešen tale problem. Ne pa zdaj, ko podrejeni direktorju razlagajo kaj je treba naredit. On pa za njihove usluge pobere denar, ker je v pravi stranki.

zmaga.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Seveda je, dobičke se talajo med managerji in tajkuni, delavec nima od tega nič.

Za isto delo imaš v tujini dvojno plačo....Nizozemska,Nemčija, Švedska, Finska...

Važen, da je v SLO 500€ plača pa da majo direktorji in njegova drhal po 10k €....to je zelo važno.

Kot sem že mnogokrat napisal komu drugemu... imaš par opcij:
- preseli se in boš po tvoje živel bolje
- odpri podjetje (plače naj bodo vsaj 1000€) in boš po tvoje živel bolje
- izšolaj se oz. pridobi ustrezna znanja, da boš imel visoko plačo in boš živel bolje
Če ne boš storil nič ti bo zaradi truda drugih sčasoma malo bolje a kakšen člen v "gospodarski verigi" si potem ti? Torej... karkoli le jokati nehaj.