SQL Express na win7

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Imam eno aplikacijo, ki uporablja stari sql express, ki pa dela samo na winxp. Ker bi rad tole spravil na win7, sem poinstaliral sql express 2005 in zdej bi rad v njega importal bazo. Ima kdo idejo, kako to naredit? Nikjer ni nobenega orodja za import. Baza je v MDF formatu

Hvala

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.547
5.095
113
Ne razumem čisto... Imaš MS SQLServer Express? Kako si sicer "importal" bazo na drugih inštalacijah?
Jaz bi naredil restore database. Rabiš pa neko orodje, da lahko SQL stavek napišeš. Npr. osql je command line tool. Mislim, da se najdejo na net-u tudi grafična orodja za upravljanje SQLEpress.

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Na winxp imam ta program gor in stari sql, kjer je baza. Bazo sem samo vzel v mdf formatu in jo dal na win7 mašino ter posnel novi sql express. Zdej sem sicer našel Management Studio, kjer sem naredil attach baze in je šlo skozi. Samo se mi ne poveže program. Program je drugače čist preprost, samo v ini vpišeš IP in ime instance.

A se da Management Studiom kako pogledat vsebino baze oz. določenga polja? Imam npr. baza\tables\ in potem notri uporabniki, samo nikjer ne vidim imena uporabnikov

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Verjetno nisi prenesel lokalnih uporabnikov, ki so definirani znotraj SQL (SQL authentication) in se shranijo v master bazi. Prav tako ti (domnevam) manjka ODBC konfiguracija...

Zakaj se lotevate stvari, o katerih nimate pojma?

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Lotevam se zato, ker avtorja programa ne dobim na noben možen kontakt že eno leto. Tko sem pač prisiljen sam to naredit.

Dej malo več napiši kako naj dobim ven lokalne uporabnike in naredim odbc konfiguracijo. Drugače sem sedaj prišel do te faze, da se program zažene, vendar moj dostop ne deluje. Uporabniško ime in geslo ni pravilno. Verjetno zato, ker kot pišeš, nisem prenesel lokalnih uporabnikov?

Hvala

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
A imaš staro postavitev še živo? Imaš? Super...
Najprvo na stari mašini zaženi SQL configuration manager, Protocols for YourSQLserver, omogoči TCP/IP protocol. Na zavihku IP addresses omogoči Active za IP računalnika.
Če imaš slučajno SQL managemet studio slučajno na mašini poinštaliran, ptem to lahko preskočiš.
Sedaj na novi mašini zaženi SQL Management Studio in se poveži na star SQL server. Razpri Security, Logins. Tu se skrivajo lokalni SQL uporabniki. Sedaj pa jih moraš pretipkati (backup/restor master baze ni priporočljiv med različnimi verzijami SQL serverjev) na isto mesto v novem SQL strežniku. Ko to urediš, na starem SQLu desni klik na uporabnika, zabeleži še User Mapping in Securables.

ODBC:Na starem PCju zaženi Administrativna orodja, ODBC. Pod jezički USer DSN in System DSN preveri če obstaja kakšen zapis za tvoj program. Načeloma moraš potem kreirati enak zapis na novem računalniku.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Sedaj na novi mašini zaženi SQL Management Studio in se poveži na star SQL server. Razpri Security, Logins. Tu se skrivajo lokalni SQL uporabniki. Sedaj pa jih moraš pretipkati (backup/restor master baze ni priporočljiv med različnimi verzijami SQL serverjev) na isto mesto v novem SQL strežniku. Ko to urediš, na starem SQLu desni klik na uporabnika, zabeleži še User Mapping in Securables.

Tega ne rabiš delat. Z desno klikneš nad bazo in izbereš Tasks -> Generate scripts ... Potem pa v wizardu paziš, da omogočiš "Script logins" in "Script Object-Level Permisions". Potem ti zgenerira SQL skripto, ki jo zaženeš v drugi bazi in ti nastavi vse tako kot je bilo na stari bazi.

Drugače pa če nimaš SQL Management Studio obstaja express verzija, ki jod obiš na MS strani Express verzija baze mislim da pride brez tega.

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.827