Spy program

kaligula

Pripravnik
9. avg 2007
192
4
18
Pozdravljeni,

imam en čuden problem oz. sum, da imam neko programsko opremo (Galaxy SIII), ki očitno nekomu omogoča, da pregleduje moje klice, sms-e ipd, ki jo imam na telefonu. Telefon uporabljam izključno za službene zadeve in mi je čudno, da precej zaupne informacije in vsebina sporočil pridejo precej hitro do mojega šefa. Če bi komuniciral izključno samo z eno stranko, bi domneval da sam čveka, tako pa je strank več in mi je predvsem sumljivo, da šef pozna skoraj v detajle vsebino mojih sporočil (tudi preko viberja).

Ali obstaja možnost, da imam kak spyware inštaliran na telefonu in da tega ne vem? Kje bi lahko to pogledal in ali sploh obstajajo takšni programi, ki so javno dostopni (naivno sprašujem).

Tnx za info

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.873
695
113
Takšen program je seveda lahko naložen. Seveda je to zelo ilegalno in če se izkaže da je na telefonu kak tak program, bo imel nekdo velike probleme (seveda, če boš primer sploh prijavil na ustrezne organe).

V osnovi je več možnosti za obstoj takšnega programa. V vsakem primeru je to kot dodatna aplikacija. Če imaš srečo, je aplikacija vidna na seznamu, jo odstraniš in je problem rešen.

Ampak, če je bil telefon rootan (kar se da prikriti da je bilo kdajkoli storjeno), lahko takšno aplikacijo tudi skriješ. Tukaj pomaga hard reset. Ampak, če je bil telefon tudi flashan, je lahko takšna aplikacija vgrajena že v sam ROM - takrat ti tudi hard reset ne pomagal in boš moral na novo naložiti stock ROM (ali kateregakoli drugega, za katerega veš da je zaupljiv).

Če je na telefonu že na videz drugačen ROM od stock, je že to lahko znak alarm. Jaz osebno bi tak telefon preventivno sam flashal na novo (ziher je ziher).