Sprememba menija Nokia X2-00

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Našel sem Nokio X2-00, vstavljena predplačniška kartica slo ponudnika (SiMobil), brez kakega koli vpisa in klica, ponudnik nima podatkov o lastniku ...
Aparat bom dal v uporabo družinskemu članu.
Rad bi odstranil Live! bližnjico na desni zgornji tipki.

Kako ?

LP

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
Našel sem Nokio X2-00, vstavljena predplačniška kartica slo ponudnika (SiMobil), brez kakega koli vpisa in klica, ponudnik nima podatkov o lastniku ...
Aparat bom dal v uporabo družinskemu članu.
Rad bi odstranil Live! bližnjico na desni zgornji tipki.

Kako ?

LP

Ti kar daj v uporabo..ko ti bo sam en dan pozvonila na vratih Policija in te obtožila kraje telefona..
grims-1.gif

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Sem pisno vprašal na SiMobil, če ima lastnika kartice.
Kjer sem jo našel, je video nadzor.
Receptor ima moje podatke že več kot 1 mesec, očitno jih ni nikomur dal.
Telefona mu nisem pustil, niti ne vidim razloga, da ga bi.
Če se kdo pojavi z dokazilom o lastništvu jo dobi takoj nazaj.

Potrebujem nasvet o odstranitvi menija, ne pa nakladanja o policiji in o tem, kaj se spodobi in kaj ne.

LP

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
ne razumeš zarad tega boš šel na sodišče..poznam en primer ko je tip našel telefon pa ni blo lastnika pa so mu lepo pozvonili na vratih policisti plus tega je mogu na sodišče...na tvojem mestu bi se čim prej rešil telefona..

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
@Deky :
Hvala za nasvet in skrb.
Tvojih nasvetov ne potrebujem več.

Ostali pa, če ima kdo rešitev - prosim.

LP

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
@Deky :
Hvala za nasvet in skrb.
Tvojih nasvetov ne potrebujem več.

Ostali pa, če ima kdo rešitev - prosim.

LP

Da ne bo potem jok in stok!

Zatajitev

208. člen

(5) Kdor si protipravno prilasti tujo premično stvar, ki jo je našel ali je do nje po naključju prišel, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.

Predlagam ti, da najdbo telefona naznaniš najbližji policijski postaji. Če se v doglednem času ne bo našel lastnik, bo telefon pravno formalno postal tvoja last.

Najditelj, ki prevzame najdeno stvar v hrambo, z njo eno leto ne sme razpolagati oz. je uporabljati, zanjo pa mora skrbeti kot dober gospodar. Ne glede na to, ali je najditelj stvar prevzel v hrambo ali pa je bila ta v hrambi na policiji, najditelj po preteku enega leta pridobi lastninsko pravico, vendar samo, če se v tem času ne najde lastnik oz. upravičenec ali če ta ne zahteva izročitve stvari.

Vir e-uprava

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Madona ste eni res bebci.

Ne zanimajo me pravne posledice !

Rabim podatek, kako spraviti bližnjico s tipke.

LP

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Ti si neumen al pa maš preveč denarja al se ti kolca po zaporu..
evil.gif

A ko drugo če do danes nisi dobil odgovora ga tut ne boš ker takim ne pomagamo ki si kar prilastijo tujo stvar..
10.gif

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
V glavnem strinjam se s predhodnikoma. Tipke ne boš spravil, ker je telefon Vodafone Live. Vsaj mislim, da ni šlo, če je kdo ugotovil v tem času da se to da pa...

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Mi bebci se pač ne strinjamo s tvojim ravnanjem, ker jutri je lahko na podoben način naš telefon v tujih rokah. Vsak, ki tako razmišlja, ti ne bo pomagal pri tvoji težavi. Celo več, mi bebci upamo, da bo pravi lastnik telefona opazil to temo, ko bo brskal po spletu.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik tsunami pravi:
Mi bebci se pač ne strinjamo s tvojim ravnanjem, ker jutri je lahko na podoben način naš telefon v tujih rokah. Vsak, ki tako razmišlja, ti ne bo pomagal pri tvoji težavi. Celo več, mi bebci upamo, da bo pravi lastnik telefona opazil to temo, ko bo brskal po spletu.

Pa saj je napisal, da je poskusal najti lastnika... in da ce se bo javil, da ga bo tudi dobil nazaj...
bonk.gif
... in NI spraseval, kako lahko spremeni IMEI, da ga ne bi dobili... ampak cisto nekaj tretjega...

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Seveda..sam ni probal s policijo da je nesel k njim in prijavil da je našel telefon...Če lastnik da prijavo da je izgubil telefon in začnejo iskat ta telefon in ta model vklopi ga bodo našli in ga bodo obranavali kot da je ukradel telefon...

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Ja res, eni so takoj črnogledi.

Če bi pa napisal, da sem kupil gsm, da je odklenjen in da bi se rad znebil bližnjice, ki ni uporabna, pa ne bi bilo nič narobe.

Res obup.

Torej :
- nočem spreminjati IMEI,
- nočem uporabljati telefona, ki ga nisem ukradel,
- nočem delujočega telefona zagnati v smeti,
- nočem ga prodati nekomu
- ...

Saj res, če bi kdo poznal rešitev, bi jo že podal.

Nekaterim starejšim Nokijam se da spremeniti v meniju.

Enostavno bom flešal z drugim firmwarom.

Zaključujem temo.

LP

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Ja res fajn. Kaj pa, če je lastnik nek penzionist z mizerno penzijo, slabšega zdravja in ne uporablja interneta? Recimo, da telefon rabi, če se mu zdravje poslabša, da koga pokliče na pomoč. Več kot toliko pa telefona ne rabi, zato ni šel v sklepanje naročniškega razmerja. Zdej, ko je izgubil telefon, bo zopet moral kupiti drugega in dodatno olajšati svoj, že tako obubožen, proračun.

Nekomu tistih 50 eur mogoče ne pomeni nič, nekomu pa ogromno.
rolleyes-1.gif

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
probaj in poročaj kdaj si mel obisk policije..
evil.gif

Kako nisi ukradel...Ker našel telefon isto se šteje da si ga ukradel če nisi prijavil na policiji da si našel telefon..
uf-1.gif