Spremeba stalnega bivališča?

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Vsem samo davčni ne rabiš, oni te najdejo še preden si tam
grin1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

ZZZS, DURS... potem se pa po mojem že počasi konča.

Vsaj pol leta nazaj je bilo tako. Vsem ostalim sem moral javljat.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Na kakšen način si javljal?

Skeniral osebno izkaznico in poslal preko maila, ali je bilo treba osebno it tja?

@Maci:prvo kar dobi otrok, ko se rodi, je davčna številka....

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

V bistvu sem počasi hodil okoli in osebno uredil vse. Ampak pač takrat, ko sem imel kakšne opravke. Star naslov je bil pri starših, tako da ni panike, če kakšna pošta še zaide tja.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Greš na upravno enoto, spremeniš naslov in dobiš potrdilo. To potrdilo skeniraš in pošlješ po pošti, Najbolje kar vsem. Jaz sem isto delal, pa še na ZZZS sem poslal pa mi zavarovalnice še vedno reklame na stari naslov pošiljajo
bonk.gif

Davčna te pa sama najde
evil.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Načeloma ni treba javi nobeni državni inštiutuciji, ker so po zakonu dolžne same pridobit podatke.
Je pa bolje, da to narediš ...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
prjatu..vse kar piše je navadna nebuloza. sams em dal ta postopek čez in me je stal bolečih 750€

1. na ue zamenjaš naslov na dokumentih.
2. zzzs
3. triglav, adriatic slovenica, maribor..skratka zavarovalnice
4.banka, skladi..
5. ajpes, firma
6. davčna, tvoja..torej izpostava dolenska
7. MF durs ljubljana
8. delodajalec
10. zpiz
11. diners, amex, magna..kaj vem kaj..merkur, tus
12. šola, vrtec
13. PREUSMERITEV NA POŠTI

zakaj je mene stal 750. ne zarad vseh teh sprememb. ampak zato, ker sem se pritožil na MF DURS moja občina, je šlo naprej na državni nivo, od tam pošta na naslov kjer me ni bilo...in sem zamudil vse roke ugovorov. odgovor..gospod, naš sistem v mf ni povezan z izpostavam.
kljub lepem krogu obiskov in sprmeemb se še po treh letih anjde izgubljena pošpta

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
softi jeimel ocitno smolo. Zzzs, durs, zdravnik najde sam, vse ostalo pa najbrz kar sam. Jaz se po 4 letih dobivam pošto k staršem

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a ste vi mal..usekani.

durs na občini najde. durs na državni ravni pa ne.
ajpes tudi ne

drgaš ap, vsak je pameten zase.

še neki..da preverimo razumevanje moje slovenštine
če ma srb obrezanga, je to smola.
če ma musliman, je to nekaj normalnega.

torej æe mf ni pvoezan z občinskimi, kjer spremeniš nalsov, je to, da boš nabasal na prolem v kontaktu z njimi fact in ne smola.

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik softi pravi:
prjatu..vse kar piše je navadna nebuloza. sams em dal ta postopek čez in me je stal bolečih 750€

2. zzzs
4.banka, skladi..
5. ajpes, firma
7. MF durs ljubljana
8. delodajalec
10. zpiz
12. šola, vrtec

zakaj je mene stal 750. ne zarad vseh teh sprememb. ampak zato, ker sem se pritožil na MF DURS moja občina, je šlo naprej na državni nivo, od tam pošta na naslov kjer me ni bilo...in sem zamudil vse roke ugovorov. odgovor..gospod, naš sistem v mf ni povezan z izpostavam.
kljub lepem krogu obiskov in sprmeemb se še po treh letih anjde izgubljena pošpta

Jaz sem se samo preselil. Vse ostale državne inštitucije sos e morale kar lepo same znajti (vključno z zzza, ajpesom ...). DURS je sicer nekaj mutil (sem imel status novinarja takrat) in mi neke položnice pošiljal, pa smo hitro rešili. En dopis, da zhtevam vrtitev postopka v prvotno stanje, ker so oni zajebali, pa je bilo. m>Drugače bi šel pač do odvetnika, itak ga oni na koncu plačajo.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:

2. zzzs
4.banka, skladi..
5. ajpes, firma
7. MF durs ljubljana
8. delodajalec
10. zpiz
12. šola, vrtec

Jaz sem se samo preselil. Vse ostale državne inštitucije sos e morale kar lepo same znajti (vključno z zzza, ajpesom ...). DURS je sicer nekaj mutil (sem imel status novinarja takrat) in mi neke položnice pošiljal, pa smo hitro rešili. En dopis, da zhtevam vrtitev postopka v prvotno stanje, ker so oni zajebali, pa je bilo. m>Drugače bi šel pač do odvetnika, itak ga oni na koncu plačajo.

men so pa na upravni spremenil sedež firme in uradno, priporočeno pošiljko o spremembi naslova poslali na stari naslov

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Si pošiljal v pismu al po mailu?

Glede zavarovalnice-je treba pisat še številko police ali sami spremenijo v "bazi"?

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
ko sem na UE spremenil stalni naslov je za to vedela tudi davčna
banke, zavarovalnice , služba itd pa sem vse sam moral. vse osebno, ker so pač debili