Po mojih izkušnjah je kar nekaj optikov takih (pa tudi druge branže niso izjema). Dokler nimaš reklamacij so prijazni. Kakšno minimalno reklamacijo ti hitro odpravijo, sploh če si zapravil tam minimalno slovensko plačo za en par očal... V kolikor pa prideš in opozoriš na potencialno napako... potem je pa konec prijaznosti.
Žena je imela recimo cilindre in minimalno dioptrijo... V optiki so ji naredili tako slabo, da jo je neprestano glava bolela. Ko sva nesla očala skupaj z rezultati pregleda oči v drugo optiko so samo zmajali z glavo, da so stekla čisto narobe narejena. Potem sva poskusila še v tretji optiki - enak odgovor. V optiki, kjer so očala naredili pa niti slišati niso hoteli, da so zajeb... ker kao pri njeni dioptriji tako ni važno kako so cilindri in zenična razdalja postavljeni. Da so poslali očala k proizvajalcu, ki je poslal nazaj pisno potrdilo, da je vse ok. Btw. pisno potrdilo je bilo en A4 list, ki je bil več kot očitno že n-krat fotokopiran...
Sam pa sem pred kratkim nesel svoja "bivša" očala, ki so me prišla okoli 500€ v optiko, kjer so mi jih naredili, s prošnjo, če lahko preverijo pri proizvajalcu okvirja, če se dajo še dobiti ročke - so pač kovinske oblečene v neko umetno maso, ki je napokala. Po petih letih se mi to sicer ne zdi katastrofa, čeprav okvir ni bil poceni. Za del nisem fehtaril in sem dal na jasno vedeti, da sem pripravljen plačati... Prvič, ko je šla žena brez očal, so ji prijazno rekli, da naj prinese očala in bodo preverili, kaj se da narediti. Ko smo pa dejansko prinesli očala, pa je bila neka naveličana blondinka več kot očitno nepripravljena na kar koli... Kaj si pa mislimo, po petih leti bi popravljali okvir, to ne gre, delov ziher ni za dobit, očala so za maksimalno tri leta... Saj razumem, ampak da se "plavuši" ni dalo niti pogledati v kakšen katalog ali pa vsaj zablefirati, da bo vprašala, se pozanimala in naj pridemo čez 2-3 dni (pa se lahko pol zlaže, da ni, saj itak ne bi vedel)...
Ta optika je pač izgubila svojo stranko (pa nisem samo enih očal kupil tam) in verjetno še kakšno, ker jih priporočal ne bom.