Športna ura - "pulzmeter"

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.842
-9
38
Ljubljana
Je kakšen strasten tekač med nami?

Zanimam se za nakup ure, pa me zanima kaj kdo priporoča. Osredotočim se predvsem na znamko Polar, nakup bo iz tujine(ebay), ker so naši predragi. Kaki predlogi? GPS mi ni pogoj, ker se potem cena znatno zviša, itak pa se lahko dokupi recimo G1, kot gps senzor..

lp, hvala

PS: upam, da je pravilna "sekcija"
confused-1.gif

miha123

Pripravnik
30. nov 2010
286
7
18
Zivjo,

vse odvisno koliko si dejaven:) Neka zlata sredina za tekace je RS 400, ceprav tale RCX5 se meni vizuelno zelo dopade:)
Ga bos imel za trenirat ali cisto iz firbca?

lp

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.842
-9
38
Ljubljana
Za trenirat, trenutno imam sposojenega RS300x, brez G1 in brez wearlink, me jezi to da moraš vse neki dokupovat, vse pa stane 100€ :S

Se pravi RS400 je okej?

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Če imaš GPS, le tega sem jaz imel na Garmin 405CX, za njo se odštel 200 evrov, je dobra ura, a akumolatorček se sprazne hitro, GPS ni problema, lovi kjerkoli, jaz bi ti svetoval, da kupiš z GPs-om, ker kasneje boš hitro šel na kaj boljšega.
Drugače mi pa sploh ni zanimiva ura brez GPS, sedaj te ure nimam več, a jo bom kdaj spet nabavil nazaj, ko bo kaj novega zunaj.
Glede garancije ej tako, če dobiš potrjeno garancijo ter račun je OK, če ne dobiš potem ti naši menda ne bodo popravil pod garancijo, to velja za Garmin servis.
Zato bi raje jaz kupil uro v Sloveniji z garancijo ter računom, dobiš rabljeno, ali pa kakšna akcija 3 vzami plačaj 2.

miha123

Pripravnik
30. nov 2010
286
7
18
Pri Polarju je meni osebno nadležen tisti GPS okoli roke. RS 400 je več kot dovolj za trenirat.
Za trenirat oz. če ti je pulz pri uri najbolj pomemben kupi Polar, ker se ne mora primerjati z Garminom. Garmin je odlična urca, jo imam sam, vendar po pravici povedano je igračka proti Polarju.
Čeprav milo rečeno Garmin zadostuje 99% potrebem ljudi, saj kot rekreativec redko kdo dejansko potrebuje pulzmeter :D

OK, sem malo nasprotnik teh pulz metrov dejansko, ker potem folk cele dneve piše po forumih, zakaj imam tak pulz, bla bla bla, vsi vidijo neke težave s svojim srcem... :D

Če boš kupoval kupi RS400, da boš imel solidno igračko, lahko pa sebe poslušaš, uživaš v teku in pozabiš na pulz in vse :D

Skratka, Garmin kot igračka, Polar kot resna stvar.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
kzs...

avtor, kater gsm imaš? če ima gps, lahko gor naložiš program, preko bluetootha povežeš tale senzor za utrip, in imaš vse za par evrov.

če te seveda ne moti, da imaš gsm s seboj...

Nazadnje urejeno:

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.842
-9
38
Ljubljana
iPhone
smile-1.gif
kateri senzor pa podpira modrizob, gledal sem ene prav za iphone sam so po 100€ :S; drugače pa vem aplikacija npr. runnkeeper;

je pa nerodno tole, se bojiš da recimo kam padeš, pa nerodno je gledat tja kolk pulza imaš, na roki je sevad bolj praktično

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Sam uporabljem Rs 800cx + g3 GPS senzor.

Zame je zadeva vrhunska je pa res, da jezi ker moram neprestano polniti baterijo za G3 senzor.

Bi ti pa priporočil Garmina Forerunner 110 HR, ker za ta denar dobiš največ! GPS boš prej ali slej potreboval
cheer.gif
, ker te bo zanimalo kolk hitro si tekel in koliko si pretekel. Pa še enostavno lahko preneseš podatke na Endomondo, kjer svoje rezultate deliš z ostalimi.

Iphone in ostale strvari pa na daljših tekih ne pridejo v upoštev, ker sem vedno ves premočen in bi ga lahko po enem mesecu vrgel v smeti. Sem tudi to prakticiral vendar je že preveč stvari za sabo nosit!
cool-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Jordan:
ja če kupiš od iphone senzor je že 100+€, sam kupi enga drugega...

http://www.shoppolar.com/_polarususdenstore/cgi-bin/go.cgi/webstore/product?pid=F2222CB2JCAKW63JFVH

jest imam gsm kar v žepu od hlač. itak poslušam muziko, tko da sem že navajen da je z mano... lahko si kupiš tud nosilec za na roko, sam ti je bolj mišljeno sam tok, da ni v hlačah.

Ja, če te pa zanima pulz med tekom, je pa mal zoprno ja...

Fetici:
jest mam tud endomondo kar na gsm-ju, pa super deluje. prideš dam, je že vse na netu, sam pogledaš še malo statistiko, pa je!

je pa iphone res kar precej štorast ja... jest mam N e52, pa mi ni prevelika...

miha123

Pripravnik
30. nov 2010
286
7
18
Citat:
Uporabnik Fetici pravi:
Sam uporabljem Rs 800cx + g3 GPS senzor.

Zame je zadeva vrhunska je pa res, da jezi ker moram neprestano polniti baterijo za G3 senzor.

Bi ti pa priporočil Garmina Forerunner 110 HR, ker za ta denar dobiš največ! GPS boš prej ali slej potreboval
cheer.gif
, ker te bo zanimalo kolk hitro si tekel in koliko si pretekel. Pa še enostavno lahko preneseš podatke na Endomondo, kjer svoje rezultate deliš z ostalimi.

Iphone in ostale strvari pa na daljših tekih ne pridejo v upoštev, ker sem vedno ves premočen in bi ga lahko po enem mesecu vrgel v smeti. Sem tudi to prakticiral vendar je že preveč stvari za sabo nosit!
cool-1.gif

In kako dela GPS v gozdu?
Moj Garmin bolj slabo, pa čeprav povsod pišejo da ima nek "poseben senzor GPS"
smile-1.gif

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.842
-9
38
Ljubljana
Heh, škoda da ne moram sprobat, imam trenutno enak pas na RX300, samo da ni bluetooth :/

No glede na ceno je Garmin res ugodoen, za 180 dobiš v bistvu z gps, kabel za poljenje,ki je hkrati tudi za povezavo s PC, pri polarju moraš vse dodatno kupiti, vse pa stane od 50-100€ :/

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
GPS v gozdu dela BP, samo pod kakšnimi mosti se mal zgubi signal.

Še boljši nakup od garmin 405 je 110...pa tale krogec na 405 to skoz je*e, če imaš vlažne prste, kar se to dogaja pogosoto, sam pozim ne, ker ni tolk vlage.

EDIT: Zdaj si za Garmina, jaz bi izbiral med Garminom ter Polarjem, višina preko GPS je prekleteo natančna razen kak metr zgreš, jaz sem na hribu 760m, kazalo 759.

BTW lahko greš na Garmin servis pa ti jo bodo dal tam vv živo, si mal pogledaš, testiraš, vsaj jaz sem tako naredil in kasneje, potem kupil uro drugje.
Drugače bi polarja vzel imaš Polar 800 nekaj verzij, nekaj za kolesarje, nekaj za tekače, vse to na račun senzorjev.

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Jaz sem tudi razmišljal o GPS modulu za mojega Suuntota, pa sem raje vzel foot pod, ki mi prav tako prikazuje hitrost in pot. Prednost je, da nimaš nobenega krompirja za GPS sprejem, ampak montiraš 5g senzor na čevelj. Slabost je, da ga ne moreš uporabljat za orientacijo, ampak za to ga jaz ne rabim.

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.554
37
48
45
Jaz imam Garmina 310xt. Dela ko šus. Imam ga za na kolo, za tečt, za treking....pa še kaj bi se našlo. Zaenkrat pohvale.