Spletne galerije

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
pri mnogih fotoblogih, pa tudi profi straneh opažam, da se uporabljajo spletne galerije. sicer ne vem, ali so te plačljive ali ne, vendar pri nekaterih mi je v oko padla kvaliteta tovrstne galerije.

sam sem pred kratkim postal uporabnik spletne galerije photobucket.com, predvsem zato, ker lahko slideshow vključiš v svojo spletko preko linka, kar zelo skrajša čas izdelave novega vpisa v blog.

zanima me, če poznate še kakšne, zaenkrat zastonjske, spletne galerije, ki so zelo uporabne, z veliko funkcijami, ker če ima photobucket dober in uporaben slideshow, je skoraj neuporaben za shranjevanje fotk oz. kopiranje fotk v blog - za to še vedno uporabljam shrani.si. picaso sem že pregledal, pa mi nekako ni preveč všeč, predvsem zato, ker se mi zdi, da velikokrat malce klecne.

se pa zavedam, da bo prej ali slej potrebna lastna domena, in lastna stran z lastno galerijo ... samo je treba še kar nekaj našparati do takrat ...
tongue-1.gif

lp, Dizzy

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
lastna domena in galerija pa res ni več nek ogromen strošek. letno recimo ene 50-100€ odivsno kolk prostora imaš in kje najameš plac

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.884
626
113
Pri HostMonster-ju te pride hosting 4,5€ na mesec. In domeno dobiš brezplačno za vedno.

V administraciji imaš na voljo samodejno inštalacijo treh različnih skript za fotogalerijo (4Images Gallery, Coppermine Photo Gallery, Menalto).
Pa imaš dejansko neomejno prostora in prenosa podatkov. Včasih je bilo 300GB placa in 3TB prenosa, zdaj pa je vse neomejeno.

Jaz imam pri njih že dve leti sedem spletnih strani, pa ni bilo nikoli kakih izpadov in vse deluje hitro.
wink-1.gif

(P.S. Če se prijavite preko zgornjega linka, dam za pivo.
wink-1.gif
)

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
zanimivo.
ker se mi ne ljubi brat vsega drobnega tiska... a so kje kake skrite fore?
a deluje tudi preko raznih ftp klientov al imajo slučajno kak svoj vmesnik?

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.884
626
113
Ja jaz v dveh letih nisem naletel na nobeno skrito foro. Itak je "HostMonster" v bistvu samo blagovna znamka BluePlanet-a, ki je eno največjih (če ne največje) hosting podjetje na svetu.

Jaz trenutno kurim:

Disk Space Usage
141.41/∞ MB
Monthly Bandwidth Transfer
596.71/999000 MB

Kar je meni ql je to, da lahko imam gor neomejeno spletnih stani (neomejeno domen) tako da ta hosting porabim za vse moje PHP strani, GoDaddy pa za vse ASP.NET strani.
wink-1.gif

Aja za dostop pa seveda uproabljam navaden FTP. V adminu lahko tudi ustvarim neomejeno različnih ftp dostopov, ki jim lahko tudi dodelim velikost placa in poseben usr in pass. To je uporabno, če kak znanec rabi ftp za kake večje fajle shranit.

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
thx. morem počakat do konc leta, ker do takrat imam plačano pri hitrost.com