spletna prodaja na črno..kazni?

unknown_user

Pripravnik
3. sep 2007
236
1
16
Torej kot že naslov pove...Nekaj bi prodajal preko spleta kot fizicna oseba.Kakšna kazen me lahko doleti, če me nekdo prijavi tržnemu inšpektoratu.Gre za majhne količine, tako, da s.p ja zaenkrat še nebi odpiral, če se bo izkazalo, da je artikel zanimiv, pa bi šel na pop. s.p. in potem na uradno zadevo.

Če ima kdo kakšne izkušnje z inšpekcijo je nasvet dobrodošel..
cheer.gif

unknown_user

Pripravnik
3. sep 2007
236
1
16
A je kakšen nov zakon, al zgleda tole še kar velja, pač preračunano v EUR?
Dejansko, če bi prodajal artikle v vrednosti 20€ bi jo odnesel po moje z opominom ali pa z kakšno minimalno globo 200€ recimo...
Mene zanima samo uradni zakon, dejansko, da se zavestno spuščam v to, da bom kaznovan in če me že dobijo, da vem kakšne so sankcije.
Kolikor se s prijatelji pogovarjam, dostikrat prideš čez samo z opominom, če gre to za "male" vrednosti..
Mogoče kakšne izkušnje iz prve roke?

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik unknown_user pravi:
Torej kot že naslov pove...Nekaj bi prodajal preko spleta kot fizicna oseba.Kakšna kazen me lahko doleti, če me nekdo prijavi tržnemu inšpektoratu.Gre za majhne količine, tako, da s.p ja zaenkrat še nebi odpiral, če se bo izkazalo, da je artikel zanimiv, pa bi šel na pop. s.p. in potem na uradno zadevo.

Če ima kdo kakšne izkušnje z inšpekcijo je nasvet dobrodošel..
cheer.gif

Stroški popoldanskega s.p. so 32,14€.
Ti pa govoriš o delu na črno[/B], kar te lahko precej stane (od oka 4.000€).

Lahko pa seveda riskiraš

p.s. 4.000€ = več kot 10 let plačevanja prispevkov (neupoštevajoč obresti)

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Prvič po moje minimalna kazen. Poguglaj za kakim inštruktorjem, ti so dosti na udaru (lahki za uloviti).

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Sin na spletu objavil oglas za inštrukcije s ceno tam 10€- naslednji dan zahteva da oglas umakne. Kolegica dal na splet oglas, da peče pecivo za razne dogodke (rojstni dan...) čez kakšen dan se je z prijazna gospa preko telefona naročila pecivo ob predvidenem prevzemu pa se legitimirala kot inšpektorica. Tam 150€ kazni. Nečakinja preko samozaposlitve odprla spletno trgovino z rabljenimi izdelki- čez štiri dni obisk inšpektorja in komplikacije z deklaracijami, garancijami.... in to za rabljene stvari!!!

Torej poskusi- pa poročaj.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Odpri popoldanca, je brezplačno, kakšna banka ima tudi verjetno kakšno akcijo za novoodprta podjetja in je prvo leto brez stroškov vse skupaj....pač kot je že nekdo napisal imaš pavšalne stroške za s.p., mene pridejo 36 eur, 34eur+4eur = zdravstveno + pokojninsko zavarovanje. Ni se za hecat s tem...hitro se ti bo kdo nasral in kazni pisal...moraš pogledati tudi iz druge strani....kako boš izdal stranki račun? Vsak ga bo hotel, kako je zaščiten kupec v primeru da kaj z izdelkom ni ok ipd. ipd., tako da tveganje za na črno zadevo odpreti je preveliko. Odvisno spet kaj boš prodajal ker so pri različnih izdelkih različne zahteve katere moraš upoštevati ipd.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
to tud jst ne razumem. ti bi nekaj prodajal, ne bi pa dal računa. odpreš popldanca, plačaš 40€ na mesec in gas. banka te pa tud ne košta več kot 10€ na mesec. žal se greš lahko posel le tako, da moraš na začetku nekaj vložit. če pa v enemu mesecu ali dveh ne prodaš nič, si pač ob slabih 100€.

lp

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
popoldanc je zelo kul rešitev je, a obstaja en problem.

Moraš namreč biti zaposlen nekje.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik Mikulja pravi:
daš na bolho in rešeno
smile-1.gif

srce-1.gif

...samo če se ne motim ne smeš prodajati novih stvari (razen če se registriraš kot podjetje,s.p.-samo oni verjetno gor nimajo brezplačno oglasov)..lahko pa probat da zmuti kot da so stare...

Mikulja

Fizikalc
9. feb 2012
1.111
0
36
pač ne napiše NOVO! kdo mi bo potem dokazal da je NOVO ali RABLJENO. Napišeš slika je simbolična.

srce-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Na bolhi ene babnice prodajajo po 1.000 kosov 'rabljenih' cunj, pa ni problema zgleda, ker so že leta in leta gor...

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.497
7.011
113
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Sin na spletu objavil oglas za inštrukcije s ceno tam 10€- naslednji dan zahteva da oglas umakne. Kolegica dal na splet oglas, da peče pecivo za razne dogodke (rojstni dan...) čez kakšen dan se je z prijazna gospa preko telefona naročila pecivo ob predvidenem prevzemu pa se legitimirala kot inšpektorica. Tam 150€ kazni. Nečakinja preko samozaposlitve odprla spletno trgovino z rabljenimi izdelki- čez štiri dni obisk inšpektorja in komplikacije z deklaracijami, garancijami.... in to za rabljene stvari!!!

Za takele storitve se da oglas:
iščem delo kot inštruktor, pek peciva ipd

torej na grobo, firma ponuja storitve, fizična oseba pa išče delo... Če je bila tista inšpektorica dosledna je oglobila tudi tistega, ki je tak oglas objavil...

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.853
2.147
113
Recimo, da dam oglas/prodam šteko čikov, ki sem jo za osebno rabo legalno prinesel iz hrvaške/bosne/srbije, je to nelegalno?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Raje napiši, da prodajaš šteko čikov, ker se odvajaš kajenja.
smile-1.gif