Spletna banka, ki dela tudi popoldan?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Na Klik NLB hočem plačat posebno položnico, zdaj ob 15:49, in mi odvrne, da je že izven delovnega časa in da bo plačilo izvedeno komaj v ponedeljek. Kaj je računalnik šel na fajrunt al kaj?

Katere druge banke imajo 24 ur delujoče spletne servise?

Nazadnje urejeno:

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.553
37
48
45
Mislim, da je to povsod več al manj isto. če ne dela plačilni promet tisti dan, je čist vseeno kje boš oddal svoje plačilo..

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
To ma NLB KLIK neki zjeban..to more delat non-stop!
wink-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
ne-ne-1.gif

je spekter kar prav povedal.

spletna banka res dela non-stop, plačilni promet pa žal ne.

Urnik

bansh28

Fizikalc
24. sep 2009
2.390
2
36
ORGINAL tm
povsod se izvajajo transakcije ob 12:30 in 15:30 !!! ...vse ostalo gre na naslednji dan !
To je na vseh bankah isto !

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
samo interni prenosi so izjema, saj se izvedejo takoj.

Stein: pa kaj bi ti rad, da bančniki 24 ur delamo
tongue-1.gif

hgard

Guru
22. jul 2007
4.096
590
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Na Klik NLB hočem plačat posebno položnico, zdaj ob 15:49, in mi odvrne, da je že izven delovnega časa in da bo plačilo izvedeno komaj v ponedeljek. Kaj je računalnik šel na fajrunt al kaj?

Katere druge banke imajo 24 ur delujoče spletne servise?

Posebne položnice bi moral ob delovnikih sprejemati z istim dnevom valutacije do 19h. Vsaj na SKB je tako.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
Stein: pa kaj bi ti rad, da bančniki 24 ur delamo
tongue-1.gif
Ne, kompjutore si nabavite.

Ali pa naj bom po tvoje še srečen, da lahko popoldan 10 EUR na bankomatu lahko dvignem, al kako?

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.670
3.943
113
Ljubljana
hmpg.net
Popolnoma vseeno je s čimplačuješ. ČE račun ni na tvoji banki, MORA iti preko PP. Ta pa ne dela. Ne dela kliring me dela target, ne dela nič. Tako je povsod po svetu.
Lahko ti pa tako kot na SKB ali A-banki vzamejo nalog, odtrgajo denar iz računa in palačajo prvi delovni dan. To je pa prijazno:)

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
To tudi meni ni bilo nikol jasno, kaj to pomeni, da med delovnim časom nekdo dejansko pregleduje te transakcije ali v čem je ovira, da se avtomatično ne obdelujejo 24ur na dan?

Pri bankah imam sploh občutek, da živijo 20 let nazaj in vse spremembe niso možne, ker pač "stvari tako delajo".

hgard

Guru
22. jul 2007
4.096
590
113
Zvečer in ponoči se ponavadi delajo obdelave, knjiženje, izdelava izpiskov, etc. In takrat je najbolje če se vse skupaj pusti pri miru. Ni večje groze kot če se zjutraj, ko je treba odpreti poslovalnice ugotovi, da se obdelava ni izvedla
smile-1.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.709
6.476
113
Citat:
Uporabnik hgard pravi:
Zvečer in ponoči se ponavadi delajo obdelave, knjiženje, izdelava izpiskov, etc. In takrat je najbolje če se vse skupaj pusti pri miru. Ni večje groze kot če se zjutraj, ko je treba odpreti poslovalnice ugotovi, da se obdelava ni izvedla
smile-1.gif
Kako to, da to ugotovijo šele zjutraj? Pri vseh milijonih evrov bi pričakoval, da je tudi zvečer in ponoči kdo dežuren.

Mnogi podjetniki zelo pogrešajo čase SDK, ko so bila nakazila opravljena takoj, storitve pa bistveno cenejše.

Vulkan

Zelenc'
10. avg 2008
7
0
1
V naši državi je PP eksotika (v dobrem smislu), ker imamo mislim da 5 poravnav na dan, kar nikjer v Evropi ne poznajo. Je pa to še ostanek starega sistema, ko so nas tako razvadili.

V tujini imajo eno poravnavo. Če je plačano do tiste ure je tisti dan, če pa ne pa naslednji, pa se noben ne pritožuje.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.096
590
113
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik hgard pravi:
smile-1.gif
Kako to, da to ugotovijo šele zjutraj? Pri vseh milijonih evrov bi pričakoval, da je tudi zvečer in ponoči kdo dežuren.

Saj je. Imam kolega, ki ga občasno pokličejo in se mu potem spi čez dan
smile-1.gif

So pa nekatere obdelave dolgotrajne in se zgodi, da ob ponavljanju vseeno zmanjka časa.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Prej bi rekel, da so pač za časom. Zakaj hudiča nakazilo prek kreditne kartice na drug konec sveta uspe v točno 0,1 sekunde, ko pa sem kupoval fotoaparat prek predračuna iz Avstrije (naročil v četrtek, ko je bil pri nam praznik), trgovina je prejela znesek šele v torek, torej pet dni kasneje.
stupid-1.gif

Ne mi s takimi, da tako ne gre - normalno da ne, banke so še vedno v srednjem veku, pismo, če bi se jaz usedel na bicikl in odpeljal v Insbrück, bi hitreje dobili svoj denar.