spinning v Ljubljani

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Želja za letošnjo zimo je ostati vsaj približno v formi, zato me je zamikalo, da bi šel na spinning. Kakšne izkušnje? V katerem centru je dobro? Kje je ugodno?

MojcaG

Pripravnik
2. sep 2007
319
5
18
Seznam spinning centrov v Ljubljani:
http://www.spinning.com/en/fac...field=Ljubljana
(no, Harmonija je v Mengšu ...)

Natisni si tisto zastonj karto za en obisk, kjer jo imajo pa pojdi pogledat v različne centre.
Pa zdaj si mal zamudu, ker je večina centrov že imela kao dneve odprtih vrat.

Cene so več ali manj povsod visoke, večinoma deluje na sistem, da kupiš npr. mesečno za 2x tedensko, si izbereš termin in potem cel mesec hodiš na ta termin.

Problem je, da so se ti centri preveč razmnožili, dobrih ("starih" in izkušenih) inštruktorjev je pa (ostalo) bore malo.

Poleg tega so redki centri, ki začnejo s spinningom že septembra in ga vlečejo do aprila/maja.

Imam izkušnje z inštruktorji, ki so sedaj v GIB-u (http://gib-sport.com/sl/Programi/Za+odrasle/FITGIB/Urniki) - Vanja, Meta, Borut --> spadajo med stare, izkušene, dobre
smile-1.gif
Nimam pa izkušenj s samim centrom.

Fit-fun --> med dražjimi centri, pred leti polno ur spinninga in sami dobri inštruktorji, zadnji dve leti bolj bedno in (z eno ali dvema izjemama) sami novi, neizkušeni vaditelji (ali pa ni nobene energije od njih
tongue-1.gif
). Težko prilagodljivi pri nadomeščanju ur, ne kapirajo, da hodiš na uro predvsem iz treh razlogov --> dober inštruktor, čas ti odgovarja, hočeš imeti stalnico pri inštruktorju.
Pa problem parkiranja je, ker je center v centru Ljubljane
smile-1.gif

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Odlično! Bom preveril pri Gibu, sploh nisem vedel, da imajo,lokacija pa cena se mi zdi tut dost kul (49€/mesec-neomejeno), edin te letne članarine so butaste, kle vidim, da je 17€...
Če ne sem se nagibal k unmu na Vodovodni, ampak je tut v rangu 50€+.... tko da bolj kot ne čakam na kuponske strani, da kj objavijo. Sem pa za tega na Vodovodni slišal, da je vaditeljica Petra, ki je baje top, kj poznaš?
Gledam urnik, na Gibu, majo tut ob 6 zjutraj, kar je fantastično, vsaj imaš neki od dneva!

MojcaG

Pripravnik
2. sep 2007
319
5
18
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Odlično! Bom preveril pri Gibu, sploh nisem vedel, da imajo,lokacija pa cena se mi zdi tut dost kul (49€/mesec-neomejeno), edin te letne članarine so butaste, kle vidim, da je 17€...

Letne članarine/vpisnine imaš več ali manj povsod
smirk-1.gif

Citat:
Če ne sem se nagibal k unmu na Vodovodni, ampak je tut v rangu 50€+.... tko da bolj kot ne čakam na kuponske strani, da kj objavijo. Sem pa za tega na Vodovodni slišal, da je vaditeljica Petra, ki je baje top, kj poznaš?
Žal ne.

Citat:
Gledam urnik, na Gibu, majo tut ob 6 zjutraj, kar je fantastično, vsaj imaš neki od dneva!

Jutranje ure so zame TOP, z izjemo prvega leta sem vsa leta hodila samo na jutranje ure
smile-1.gif
(GIB - jutranje ure, včasih je bila na Fit-funu, smo kar ornk zašvical ponavadi).

Kuponi - v lanski sezoni so se kar pojavljali - če se prav spomnim, je bil Cube fitnes, pa Maxxfitnes na Dunajski, pa enkrat Fit-fun, pa še ene dva ali trije centri. Samo to je bilo bolj sredi sezone
smirk-1.gif

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Ja, zmotu sm se.. Cube fitnes sm mislu... tega al pa Giba bom šou... zdej na začetku pač ne glede na ceno, pol pa itak če bodo kupončki, na kupončke....
Z jutranjo prehrano mam tut jst težave, ampak se pač prisilim, ko grem na kakšne ture, ker vem, da bo sam koristilo... pol pa če se utečeš pa 3x/teden greš zjutri, ni težko tut neki pojest.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
No jest nikol nisem zjutri jedel pa sem prezivel vse ure in nisem nek super atlet. Kolega enako. Stvar je taka kot je Mojca rekla, ni instruktorjev, danes naredis tecaj v dveh dneh, colas in si instruktor. Super, ce si taprav. Potem pa imas pred seboj instruktorja, ki ima 20 kil prevec, blefira z navijanjem sile poganjanja, nikoli ni vozil bicikla dlje kot do trznice. In sorry, to ni nobena ura. Pojdi na tri razlicne ure in takoj vidis kam pes taco moli. Se spomnim ene punce, ki je vodila, zaspana muzka, zaspan tempo, k da bi mela samo 20% polne baterije. Na drugi strani naspidirana bejba, ki te spravi na obrate in ves, da si se zgonil.

Kar se tice GIB-a, cena ugodna, instruktorji ok, bajta pa poden. Vsaj garderobe, lanko sezono, 2m klopce, en tus (odprt, vse usran po tleh, da sem ze v slapah sel tezko not), nobenga fena, ko so trije not je garderoba polna. Po pizdenju je direktor zavoda obljubljal za letos prenovo, ki mislim da je niso naredil in je še lep čas ne bodo, fen jebiga, sabo ga prinesi, tus pa si najdi frej po bajti. Mal mimo, za letos se razmiljam kam it, ful bi hodil, ampak smo balkanci.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Spinning je torej kolesarjenje s kao 3 različnimi pozami na zicu?! brezveze

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Ne, ampak kolko rad kolesarim, vem da mi to nebi blo všeč
smile-1.gif
Sem raje za aktivnosti, kjer se razmiga celo telo, tu pa sicer nena samo sediš, kot pri kolesarjenju, ampak še vedno naredijo največ dela noge.Zna pa bit fajn za hrbet, da ga pretegneš.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Bi se strinjal s tabo. Sem rad na biciklu, ampak sem imel nek odpor do teh zadev. Probal in je super. Sicer odvisno od ure, ampak če je premalo si lahko narediš, da ti je dovolj.
smile-1.gif

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
ksz
No sj, ravno zaradi tega, mene tut vleče kolesarjenje 100na uro in se mi zdi to primern nadomestek v zimskem času, sicer ne maram raznih dvoranskih zadev, ampak dokler ne bom probal ne bom mogu vedt, najbrš mi bo pa všeč... sicer zdej oktobra bom probau izkoristit vreme, čez tedn al pa dva pa pomoje pičim v Cuba...

torcida_st

Pripravnik
6. okt 2007
509
0
16
A je kje na netu kakšen opis spinning vaj za domčo potrebo po možnosti v slovenščini?

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Zaka pa ne kupiš trenažer pa voziš doma? Inštruktor spininga je pretežno samo motivator + ene par stvari, ki mu jih naročijo. Zakaj bi to plačal?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.955
6.987
113
Nekateri imajo ravno s motivacijo največje probleme in s tem, da ne dajo od sebe vedno max.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Komerciala, ampak meni je vseeno boljsi filing, glasna muzka, nasponan bicikl, bejbe okol in gasa pa nimam nekih tev z motivacijo, grem sam komot na bicikl, bi lohk reku, da pol gres naceloma tud v petek zvecer sam ven pa gre redko kdo!
smile-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.577
10.792
113
še enkrat, če prav razumem foro, to je gonjenje sobnega kolesa pri glasni muzki, ena [cenzura] se ti pa dere poleg, kolk si dober? In to se zdaj fensi reče spinning? In folk plača to in gre vsako jutro 1 uro drkat sobno kolo nekam, da je do malce IN v modernem stilu življenja? ali sem kaj pobrkal?

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Ne, nihče se ti ne dere, nihče ti ne govori kako si dober in ne gre se samo za gonjenje kolesa.