spet VW 1.2 12v

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.343
113
za šankom
no po menjavi verige in verižnika/zobnika v garanciji se je zopet pojavila težava.avto cuka in izgublja moč.gorele so štop lampe.zamenjali so stikalo in avto je cel en dan delal BP.danes avto vžge iz izpušne cevi se kadi belo.olja dovolj,hladilna tekočina BP.ko pritisnem na gas pa avto crkne.zopet vžgem in se kadi belo kot za stavo
uf-1.gif
.za danes sem prepozen.kdo ve kaj bi lahko bilo narobe.klical na servis pa pravijo da avtovleka in k njim kar se bo zgodilo jutri.tesnilo glave naj ne bi šlo ker je pri teh motorji aluminijasto so še pripomnili na servisu.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.387
5.662
113
Čaki na nasvet cizya on ma izkušnje z vwji
evil.gif

Nazadnje uredil moderator:

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.343
113
za šankom
to sem tudi sam prvo pomislil.avto se ni pregreval,olje je bp prav tako tudi hladilna tekočina,vse v nivoju in normlanih barv in vonjev.
pa tudi če bi šlo tesnilo avto ne bi crknil ob dodajanju gasa
crazy1.gif

I

Izbrisan uporabnik 474

Meni se je zgodilo podobno, ko sem menjaval pozicijo na Mazdi. Pri tem je potrebno odstraniti filter zraka, na katerem je nek konektro (mislim, da je MAF). tega sem slabo pritrdil in ko je izgubil konektor kontakt, se je ze avtom tako katidol, da nisi videl nič - ampak ne modor-belo (olje), ampak prav gosto belo, dim pa brez vonja...

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
pojma nimam. Izhajal sem iz tankovskih dimnih zaves-bele-kjer vbrizgavajo nafto v izpušni kolektor.
redface-1.gif

lp

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.343
113
za šankom
gre za bencinarja.pomislil sem tudi na vžigalne tuljave.sicer so bile menjane ko je avto imel 35k km vse 3.sedaj jih ima nekaj čez 70k km.popizdil bom ker gre skoraj za nov avto.menjali pa smo prednje vzmeti,verigo,verižnik/zobnik,en kup enih senzorjev,tuljave...
zdej pa bomo videli kaj bo
uf-1.gif

Marlboro

Pripravnik
18. apr 2012
83
0
6
Se avto kaj pregreva? Si siguren da hladilne tekočine ne pije?

Za hec nalij do konca v raztezno posodo in jo pusti odprto.. če ti jo ven zmeče ali pa se delajo mehurčki ko avto zalaufaš je skoraj sigurno hin tesnilo na glavi. Posledica tega je tudi spremenjena kompresija in avto grdo laufa.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik shift pravi:
ziher.avto sene rpegreva.tekočina bp kot sem napisal

Amm italijanska jajca od fiata so mel prepihano tesnilo pa ni vode zru in se pregreval, avto je mel isto moc edino pri zvoku nekaj ni stimalo ce si prisluhnil, trajal je pa pol leta da je cisto prepihalo tesnilo. Pac jest druge logike za bel dim v izpuhu nevidim, drugi so ti pa se za senzor napisal tko da probaj