Spet je čas za anketo :)

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Ola banda!
smile-1.gif

Zadnjič smo med siesto (spet) načeli debato o slovenskih navadah oz. percepciji "bogastva".

Večina družbe je zagovarjala tezo, da 100.000 evrov vreden flat ni enakovredno 100.000 evri na banki/delnicah.

Ogorčenje se je stopnjevalo, ko sem pripomnil, da bi morali človeka s 100k na banki in človeka v 100k v flatu obravnavati enakovredno.

Šlo se je zato, ker je en v družbi (ki je na socialni) do pred kratkim imel skrit denar, zdaj pa ga je pretopil v stanovanje, se prijavil kot lastnik in socialna laufa dalje.

Sem pripomnil, če lahko grem jaz z zneskom 100k na banki po socialno, pa so enoglasno vsi rekli "ne, kuri svoj denar".

Potem pa jaz: "ja pa ti prodaj flat, pojdi v najem, s preostankom pa živi."

"Ne, to pa ne, flat je osnova."

Ko sem rekel, da bi jaz prejemanje socialne potem zahteval nazaj, smo pa raje nehali in šli ven na sangrijo
smile-1.gif
))).

Kdo je zdej tu nor? :D

Alter?
smile-1.gif

LP,
PIC

Nazadnje urejeno:

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Kdo je zdej tu nor? :D
Ti ! , ker bi rajši človeku poleg socijale še stanarino plačeval
bonk.gif

-pa še tvoja luknja bi zaradi povečane ponudbe postala manj vredna , če je pa nimaš ,pa nehaj faušijo zganjat
tongue-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
v naši državi je smešno vse povezano z davki in temi jajci.

in men j zanimiv tole.
mam 100k, vzamem 100k krede, kupim flat..in sem na slabšem kot tisti, ki ima 100k gotovine, delnic itd..

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
ZakVaj

Ti si delni oz. na koncu lastnik nepremicnine. Iz vidika nalozbe (kar delnice pa skladi so) si varno in realitvno donosno nalozil svoj kes.
Res je da je tvoja nalozba nelikvidna ker ce bo kaj slo narobe verjetno ne bos prodal dva okna da bos npr. kril nek izpad dohodka zaradi cesarkoli.
Za dokoj nizke premije lahko sklenes riziko zavarovanja z mocnimi kritji v primeru nezmoznosti za delo. To rabs met.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
No, po osnovni ideji obdavčevanja premoženja, ti obdavčijo tistih 100 k stanovanja. Razne državne ustanove, pa dvomim, da gledajo v tvoji premoženjski bilanci tudi dolgove. Je pa res, da če se je banka usedla na stanovanje z raznoraznimi zemljiškimi knjižbami, slednjega ne bo mogla zaplenit.

Problem Slovenije na splošno je, da je človek kao bogat, če ima veliko plačo. Torej ga je treba izropat z davki. Če je vlagal v delnice, potem pa je sploh pripadnik neoliberalističnih kapitalistov in imperialistov ter mu je treba vse pobrat in to takoj!!!

Če pa je človek 30 let na črno tavelce polagal, in ima bajto za 150 k EUR ter vikend za 125 k EUR, ki so mu ju zgradili "prijatelji", ki jih je plačeval na roko, pa seveda ni bogat.
smile-1.gif

Only in Slovenia.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ampak

mam 100k

kupim flat v lj
kupim vikend v porecu
kupim delnice
kupim porsa
grem okol sveta

vse je stil in odlocitev psoameznika. ker pa najbl anjebe z vidika drzave.

sploh ce k svojim 100k dodam se nekaj tujega in nekaj ustavrim.