Ti števci so navaden nateg in nič drugega, še en način kako obrati navadnega človeka v Skandinaviji po moje delajo drugače.
V stanovanju (45 kvadratov) so 4 radiatorji in pred števci se je plačevalo od oka 120€ za ogrevanje, ko pa so prišli števci pa 250€.
Naslednji mesec smo čisto izklopili dva radiatorja 2 sta pa bila vklopljena le takrat, ko je bilo prekleto mrzlo ( v celem mesecu sta bila dva radiatorja vklopljena vsega skupaj mogoče za 5 dni) račun je bil 224€.
Klical na TOM in rečejo nimamo podatkov oni dobijo samo ceno, ki jo napišejo na položnico, kličem na Stanus pravijo da to obračunava TOM. Ko sem TOM-u poslal kaj je rekel eden in obratno so na Stanusu rekli, da obračunavajo takole: Dejanska poraba po števcu, število oseb v stanovanju in po pavšalu. Se pravi 3x plačaš za eno stvar.
Gospa, ki živi sama v stanovanju z 34 kvadrati in je tudi izklapljala radiatorje je dobila položnico za 210€.
Ko ti pa ti pošljejo kako računajo pa se ne znajdeš ven oziroma nikakor ne prideš na njihovo številko, ki je na računu.
Ko sem vse podatke, ki sem jih zbral skupaj poslal na ZPS pa je položnica kot po čudežu potem padla pod 200€ ampak še vedno je vsota prevelika kot pa takrat ko so delali vsi 4 radiatorji in ni bilo števcev.