Spar in njegovi popusti!

coolijo

Pripravnik
19. nov 2007
47
0
6
Na plakatu pise: Za vas 50% popust, malo nizje pa sladoledi 20% ceneje. Ne vem kako so lahko dali na isti plakat dva različna popusta. Sprejemljivo bi bilo, če bi na isti plakat napisali še kakšen izdelek, ki je dejansko znižan za 50% - pa ga niso!
Ker se mi je to zdelo nenavadno sem pobaral trgovko. Mi ni znala odgovoriti na vprašanje - zakaj dva različna popusta. Je rekla, da bo povprašala šefico. Verjel sem, da bodo napako popravili. A glej ga zlomka. Pet dni kasneje ta plakat še vedno visi v trgovini.
10.gif
Si nisem mogel pomagat in sem ga pofotkal.

A gre takšno označevanje popustov samo meni v nos?
rolleyes-1.gif

[img=http://img218.imagevenue.com/loc456/th_13127_popust_503_122_456lo.jpg]

lp

PS: tole je slikano v Krškem Sparu

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
V takem primeru se kupi sladoled, potem se pa tisti trenutek reklamira znesek na računu, češ da ni 50% popust, kot piše na letaku in da zahtevaš razliko nazaj.

Bodo tisti trenutek dvignili rit in plakat umaknili (tebi pa seveda dali denar)...

Ker račun (v kobinaciji s plakatom) je pa že zelo boleč dokaz, da je tole res namerno zavajanje.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ma, dostikrat je samo napaka.
Se zgodi.

Ampak - kot vsi, ki hodijo na šiht samo zato, ker pač morajo - tega nihče ne popravi, dokler se ne pojavi kdo, ki to napako boleče dokumentira z dodatnim (in brezveznim) odlivom keša iz blagajne.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Sorodno:
3+1 paket paštete Gavrilovič nekje 2,70 EUR

En komad pa je 0,64 EUR, torej 4 komadi 2,56 EUR
grin1.gif

Vir: Tuš trgovina

Nazadnje urejeno:

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
grin1.gif

Sam posamične paštete niso v akciji
grin1.gif

Ne vem, kako so do te glupe besedne zveze prišli - izdelki v akciji
bonk.gif

Še to se manjka, da se en zmisli Rambo izdelki ali Chuck izdelki (ok, to bi blo bolj za Srbe: Čak proizvodi
grin1.gif
)
Mislim, glupo do amena.
bonk.gif

Kdaj bo enkrat reakcija kupcev na akcijo trgovcev nasprotna zakonom fizike (da akcija ne bo povzročila reakcije
confused-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik dekca pravi:
Ne vem, kako so do te glupe besedne zveze prišli - izdelki v akciji
bonk.gif

Sam sebi si odgovoril. Beseda akcija se pač uporablja v prenesenem pomenu, torej da je nekaj aktivno, se spreminja. Ostale cene pa so pasivne, se ne spreminjajo.

Kaj bi pa ti uporabil? ''Določeni izdelki so cenejši kot prejšnji teden''?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
U super odlično! Hagen-Dazs sladoled majo v akciji! Nekje med 20-50% ceneje, juhu!
cheer.gif

Letim takoj iskat, sam da odprejo štacune
grin1.gif

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Večji kot je napis Akcija, večji je nateg.
smile-1.gif
Samo folk itak vidi samo akcija in si misli kolk so profitiral. To so čist psihološke fore marketinga.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sej hvalabogu imajo že vse trgovine napisane zraven cena na kg, cena na kos... in lahko takoj vidiš kaj je najceneje. Je pa res, da tam ko v Sparu piše Prva cena (rdeči listek) je tisto res najceneje, pa tudi njihovi Budget izdelki so krepko ceneje kot ostali.

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Preden sem šel na dopust je imel Spar akcijo - 10% (mislim, da je bilo toliko), na vsak nakup in to samo tisti ponedeljek in potem nikoli več.

Se odločim, da grem. Bilo je sproti, za prihranek pa si lahko potem privoščim kakšno kavo več na morju. Namečem "špeceraja" v voziček za nekaj čez 100,00€. Na blagajni plačam in pogledam račun, kjer ni bilo ne duha ne sluha o kakšnem popustu. Vprašam za kaj se gre in mi trgovka reče, da naj grem z računom za informacijsko pisarno. Tam mi račun zamenjajo za joker-ja, ki predstavlja 10% popust pri vsakem nadaljnjem nakupu, v 14 dnevnem obdobju, od sredine meseca, do konca meseca v primeru, da je nakup višji od 50,00€. Sem se nasmejal in ji rekel, da so me dobro nategnili. Račun pustil na blagajni, spakiral mojo škatlo in se pobral.

Od takrat na prej ne gledam več kaj je v aciji in kaj ne. Tisto kar imam namen kupit, kupim in konec. Te navidezne akcije včasih stanejo več kot pa redne cene.

Mimogrede - akcija zamrznjene cene. Tisto, ko naj ne bi tri mesece višali cen. Kdo je opazil, da so cene tem izdelkom pred začetkom akcije povišali za 20%?
grims-1.gif

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Jaz kupujem kar rabim...no, nene kupujem samo tistega kar rabim, ampak definitivno pa ne kupujem nekih izdelkov, ker so znižani. Dostikrat se izogibam takim variantam... Ampak spar se mi ne zdi sporen drugač. Ima dokaj ugodne cene, v sparu že kupujemo več kot 10 let. Navsezadnje živimo v isti stavbi, ampak res nismo meli nobenih problemov, poznamo kak sistem deluje...okrog popustov itn