SPAM

19. jul 2007
2.834
1.553
113
Dobil danes na službeni mail
10.gif

Pozdravljeni Spoštovani,
Sem mlada ženska, ki si prizadeva za prijateljstvo kjer koli na svetu. Nisem v vaši contry prav zdaj, ampak jaz sem tudi vesel, da stik z vami, ko je prišel čez vaš e-mail. Za mene starost, razdalja, rasa in barva ni ovira za prijateljstvo, temveč tisto, kar sem najbolj cenite je razumevanje in ljubezen, da bi obstajali med nami. Torej, na posebej način, i bo všeč, da nadaljnji komunikaciji z vami, da poznamo med seboj, če ne bi motilo in če si delijo isto mnenje z mano. Lahko me dosežejo in poskusite, da mi poveste kaj več o sebi. Prav tako bom povedal več o meni, ko sem prejela vaše sporočilo in vam poslali moje fotografije, tako da me vidiš.
Veselim zaslišanje od vas kmalu.
Jessie.
.............................................................................
Hello Dear,
I am a young woman who is seeking for friendship any where in the world. I am not in your contry right now, but i am well pleased to contact you after came across your e-mail. For me age, distance, race and color is not a barrier to friendship, rather what i value most is the understanding and love that will exist between us. So in a specially manner i will like to further communication with you, for us to know each other if you wouldn't mind and if you share the same view with me. You can reach me and try to tell me more about yourself. I will also tell you more about me once i recieved your message and send you my photos, so you can see me.
I am looking forward hearing from you soon.
Jessie.

Kaj poanta takega spama ?

Bolj konkretno, kako poteka monetizacija takšnega spama

PS: Sem malo razočaran, včasih sem dobival ponudbe za miljonske posle, sedaj smo pa samo še pri prijateljstvu.
bonk.gif

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.710
77
48
Mogoče pa v naslednji fazi sledi, ko sta že bolj na TI, sledi prošnja o plačilu davka 2000 eur za prevzem 2 mil dediščine, ki jo bo delila s tabo 50:50.
smile-1.gif
Zanimivo mi je že to, da te sploh zanima.

19. jul 2007
2.834
1.553
113
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Zanimivo mi je že to, da te sploh zanima.

Dobil sem dva identična maila (eden poslan preko nekaj8@yahoo.com, druga pa nekaj9@yahoo.com). Imamo precej stroge spam filtre, ampak ta dva maila sta prišla direktrno v Inbox. Glede da sem že po Subject videl da gre za spam, sem pogledal tekst, kaj so sploh napisali, da sta se maila izmuznila čez. In ko sem bral mail, sem se vprašal, zakaj sploh pošiljajo to.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Verjetno prej v Čečeniji še ni bilo interneta, zdaj so pa v glavno mesto Praga pripeljali optiko.
smile-1.gif