Spam mejli na gmailu

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.227
7.010
113
pri taščici
Kaj se danes dogaja gmailu da sem dobil že dva spam mejla z naslednjo vsebino.

Microsoft pojavil vaš e-mail 900,000 $. pošljete podatke, ime, telefonsko številko in državo

A je to običajno, ne spomnim se da bi kam posebno vnašal moje emaile. Štos je v tem da niti ne vem na kater naslov je prieltel mejl, ker imam v main gmail račun forwadirane še tri druge račune.

I

Izbrisan uporabnik #488

Tudi jaz sem dobil, mail, ne denarja
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.227
7.010
113
pri taščici
A pošljemo številko kakšnega kriminalista ki se ukvarja s temi goljufijami.
Ali pa kar MS slovenija.
evil.gif

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:A je to običajno, ne spomnim se da bi kam posebno vnašal moje emaile. Štos je v tem da niti ne vem na kater naslov je prieltel mejl, ker imam v main gmail račun forwadirane še tri druge račune.

Kako ne veš na kater mail je priletel, saj ti piše v mailu.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.227
7.010
113
pri taščici
ne ljubi se mi pod vsemi tremi računi ločeno logirati, v "skupnem" pa je rubrika "za" prazna.
Lahko pa me naučiš kje pogledam na kater račun sem ga dobil oziroma da dobim kaj se skriva za praznim "ZA"

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.199
3.562
113
Marlbor
Jaz imam 2 gmail računa odprta in sem na oba dobil, s tem da enega redno uporabljam, drugega pa imam samo za ebay in paypal.
Tak da bi sklepal, da je bodisi google prodal komu seznam, ali pa gre za povezavo z vdorom v ebay.

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.916
116
63
mb+ -20km

Carlos Vatrano <carlos.vatrano@ocasa.com>
10.07 (pred 2 urama)

Za
španščina
slovenščina Prevedi sporočilo
Izklopi za jezik: španščina
Microsoft pojavil vaš e-mail 900,000 $. pošljete podatke, ime, telefonsko številko in državo

Este correo electrónico y sus adjuntos se dirigen exclusivamente a su/s destinatario/s y contiene información privilegiada, secreta o confidencial, para uso exclusivo de la/s persona/s o entidad/es de destino. Si usted no es el destinatario de este mensaje no debe leer, copiar, distribuir, enviar, revelar, divulgar o utilizar la información contenida en él, ni debe actuar basado en la misma por estar vedadas estas acciones conforme a la ley vigente. Solicitamos que en caso de recibir este mensaje por error, lo elimine de manera segura e irrecuperable, como así también todas sus copias de su sistema y que informe inmediatamente al emisor a través de un correo electrónico de respuesta. La información contenida en este correo electrónico es responsabilidad única y exclusiva del autor del mismo y, a menos que se indique claramente lo contrario, no se encuentra respaldada por ningún miembro de OCASA.

This message, including any attachments, may contain privileged or confidential information and is exclusively for the person or entity to which it is destined. Proprietary information intended only for the addressee. Any unauthorized disclosure, copying, distribution or reliance on the contents of this information is strictly prohibited and may constitute a violation of law. If you are not the intended recipient, please notify the sender immediately by responding to this e-mail, and delete the message from your system. The information contained in this e-mail is the sole and exclusive responsibility of its author and, unless otherwise clearly stated, it is not supported by any member of OCASA.

A seguinte mensagem e seus adjuntos estão destinados exclusivamente a seu/s destinatários e contém informação privilegiada, secreta ou confidencial, para uso exclusivo da/s pessoa/s de destino. Se você não for o destinatário desta mensagem não deve ler, copiar, distribuir, enviar, revelar, divulgar ou utilizar a informação contida nela, nem deve agir baseado na mesma, já que tais ações estão proibidas pela legislação vigente. Solicitamos que caso você receba esta mensagem por equívoco, por favor a apague de maneira segura e irrecuperável, como também todas as cópias da mesma de seu sistema e que informe imediatamente o emissor através de um e-mail de resposta. A informação contida neste correio eletrônico é responsabilidade única e exclusiva do autor do mesmo e, caso não seja especificado o contrário, não tem o respaldo de nenhum membro da OCASA.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.227
7.010
113
pri taščici
točno ta carlos pa še tale
sem <sem@iac.spb.ru>

ista vsebina.

DJbeat: na organi mi gre, ker je do sedaj gmail precej uspešno sam sortiral spam. Marsikdaj najdem tam tudi kaj takega kar tudi če ne bi bilo. Danes vidim da so vse e Lecelrcove novice tam. Zakaj že?

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
ma ja.... še dobr da tukaj vidim, da nisem edini, ki dobiva takšne maile. Pred časom sem dobil od nekega mibilnega operaterja neki račun... mislim da telekom.de, danes pa še od vodofone....pa cifre nekaj čez 300€ ...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Upam, da nisi odprl tistega računa, ker vsebuje virus. Nikoli se ne klika na priponke v takih mailih.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Ti ga jaz forwardiram kolikor hočeš, za skromnih 100€ po mailu.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.735
6.503
113
Na odprtem sporočilu daš zgoraj desno puščico dol in Pokaži izvirnik, verjetno boš notri našel več podatkov kam je bilo poslano.

Taka sporočila potem označiš prav tako s puščico dol in izbereš Prijavi lažno predstavljanje. S tem ga naučiš, da bo naslednjič sam vrgel v spam, hkrati pa bo tudi ostalim uporabnikom prikazal obvestilo o lažnem sporočilu.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.735
6.503
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
DJbeat: na organi mi gre, ker je do sedaj gmail precej uspešno sam sortiral spam. Marsikdaj najdem tam tudi kaj takega kar tudi če ne bi bilo. Danes vidim da so vse e Lecelrcove novice tam. Zakaj že?
Na vrhu sporočila ti piše v rumenem traku, zakaj je v spamu. Klikneš na Ni vsiljena pošta in je problem rešen.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.227
7.010
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Na vrhu sporočila ti piše v rumenem traku, zakaj je v spamu. Klikneš na Ni vsiljena pošta in je problem rešen.
To sem naredil, tisto zgornje pa še moram. Hvala