Spam e-pošta - problem

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.739
53
48
Zadeva je takale:
Dobivam povratna sporočila o tem, da pošta ni dostavljiva določenim prejemnikom.
Pošta je bila poslana z nekega x naslova (neznan IP), vendar so prejemniki te pošte enaki, kot jih imam sam v imeniku ali med prejetimi sporočili, poslanimi sporočili. Med njimi so stiki, ki jih imam samo jaz.
To pa je zaskrbljujoče.
confused-1.gif

Gesla sem zamenjal takoj, ko sem opazil ta sporočila, vendar ne pomaga. Sporočila še vedno prihajajo.
Mobitel (win 10), windowsi - povsod sem pregledal, kateri programi lahko dostopajo do emailov in stikov - nič problematičnega.

Še kakšne druge ideje, kaj bi lahko bil vzrok? Kako odpravit težavo?

Hvala za pomoč.

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.739
53
48
Nobenega odgovora? Pa tolk razgledanih tukej gor....

Mogoče bi mogu oment, da so mi to komunisteki uštimal, al so bli tabeli, sej ne vem...
evil.gif

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Če je IP neznan, je sedaj verjetno prepozno, da bi karkoli ukrepal. Nekdo je dobl tvoj imenik in ga sedaj spama v tvojem imenu. Dobil ga je pa lahko na n načinov. Da je skrekal geslo, če je to bilo preenostavno. Lahko je bil trojanec na PC-ju. Lahko je bila kaka aplikacija na telefonu, ki je prebrala seznam stikov, ... Karkoli je že bilo, sedaj ga imajo in če ne pošiljajo preko tvoje naprave, ne moreš kaj dosti storiti.

Če je IP vedno isti, ga lahko prijaviš na spam liste https://www.spamcop.net/bl.shtml . Ponudniki mailov upoštevajo te liste pri spam filtrih.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik Bucko pravi:
Nobenega odgovora? Pa tolk razgledanih tukej gor....

Mogoče bi mogu oment, da so mi to komunisteki uštimal, al so bli tabeli, sej ne vem...
evil.gif
Verjetno si kdaj poslal kako sliko mačke 'SEND TO ALL' vsem iz tvojega imenika, zdaj se pa kdo lahko zajebava v tvojem imenu, ker te imajo posledično itak za bučkota.

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.739
53
48
@dune - Hvala. Razmišljal sem podobno - verjetno je "neka" aplikacija pridobila seznam stikov in jih posredovala spamerjem.
Bom pozoren na IP.

@Numy - no comment.