Spajkanje - lotanje

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Torej sestri je uspelo odtrgati micro usb na plošči v hladilniku za prenosnik. Ta skrbi za napajanje hladilnika, torej ventilatorjev.

Zanima me s kakšnim spajkalnikom naj to zalotam nazaj gor. Ti štirje pini so tako presneto blizu da imam problem. Se lahko to na kakšen drug enostavnejši način reši?

Tukaj bi res moral biti precizen saj dvomim da se lahko vse drži skupaj.

Pini pa zgledajo točno tako
usb-mc05-004b_1.jpg

Kakšna ideja oz nasvet?

wilin

Pripravnik
5. maj 2008
114
1
16
Navaden spajkalnik + pletenica (dobiš v vsaki trgovini z elektroniko, samo vzami najmanjšo možno).
Vse pine zalotaš (tako da so vsi povezani, to je vredu), nato pa s pletenico odvečen cin pobereš dol. Če ne gre, odvihaš tisti ščit zadaj na konektorju, da imaš več prostora
Spucaš še z acetonom in/ali alkoholom.

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
vroči zrak? Kako je pa to? wilin, ja to da so vsi zalotani je ok. Jaz se bojim da bodo vsi skupaj imeli stik. Torej nekaj poceni z tanko konico na koncu je ok?

wilin

Pripravnik
5. maj 2008
114
1
16
Prvo jih zalotaš vse skupaj, da so vsi v stiku. Nato te stike odstraniš s pletenico (išči desoldering braid), ki odvečni cin in s tem stike odstrani. Ostanejo samo zalotani pini (cin je pod njimi).
Ne poskušaj lotati tega v stilu en pin po en pin, ker se pri tako malih zadevah ne obnese.

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
Zdaj odvisno od debeline spajkalne konice mesto kjer boš konektor zalotal dobro očisti z alkoholom in potem pobriši z čisto krpo . Če ima konektor zatiče ji porini v ploščo ,da se zaskočijo sicer pa konektor nekako prilepi ,da bo fiksiran ker v nasprotnem priemru se bo spet odlomil od pinov. Nato poskusi lotati pin za pinom

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Aha torej zalotam vse skupaj in potem samo prekinem stike med pini
smile-1.gif
Nekako tako sem študiral tudi sam, samo bom delal to prvič pa se hočem prej vse prepričat

wilin

Pripravnik
5. maj 2008
114
1
16
Tako je. Edino dobi najmanjšo pletenico (najmanjšo po širini, ne dolžini), ker ta večje bodo pri takih malih pinih neuporabne.