Sosedu bi rad dal internet

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
No tle sem mal bus. Imam Sagemov modem. Sosedu, ki je zlo bliz bi dal internet a ne znam naštimat. Wi-fi lepo vleče, ker je bliz, comp se tut poveže a to je tudi vse. Poveže se lokalno, interneta pa ne morem (na njegovem compu) uporablajt. Ima pa Visto home.
Pa še, kako se da geslo na modemu naštimat. Zaenkrat imam, kot sem dobil.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.874
756
113
www.jernej.org
Kako se ti povežeš na internet? Uporabljaš modem kot router, ali kličeš preko pppoe protokola? Praviš, da se sosedu računalnik poveže na wireless... a dobi IP, ali ga moraš ročno določiti?

MiranR

Pripravnik
3. sep 2007
225
4
18
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Jaz se povežem preko pppoe. Kaj pa vem kako bi rekel. Poveže se, a samo lokalno.
Predvidevam da imaš dostop do interneta na svojem računalniku preko "Vzpostavi povezavo z" . To pomeni da je povezan le tvoj računalnik. Drug (sosedov) računalnik se lahko poveže le na enak način, torej preko PPPOE povezave. Kar je zelo, zelo slabo, saj mu moraš dati svoje uporabniško ime in svoje geslo. Rešitev: Sosed mora investirat v spodoben router. Ki bo seveda montairan pri tebi. In potem je to ime in geslo v routerju, ki se poveže enkrat za oba računalnika.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.874
756
113
www.jernej.org
Na Sagemu se da enostavno nastaviti, da se on sam poveže na internet in deluje kot router... če ne znaš tega sam nastaviti, pokliči na siol tehnično pomoč... mislim, da lahko to celo oni naredijo. V najslabšem primeru ti bodo pa samo pomagali
smile-1.gif

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.611
713
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Lahko mu vtipkaš geslo, ko on gleda stran.

Ko bo šel stran, bo pa sosed pognal program,
prebral user/pass in se iz radovednosti prijavil na njegov poštni račun.

@avtorju
Kot so ti svetovali nastavi, da ti Sagem "kliče" in na njem obvezno spremeni privzeto geslo.
Upam, da ti je WPA zaščita Wifi omrežja samoumevna.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Lahko mu vtipkaš geslo, ko on gleda stran.

Ko bo šel stran, bo pa sosed pognal program,
prebral user/pass in se iz radovednosti prijavil na njegov poštni račun.
1.) Ne daš isto geslo za mail in internet.
2.) Lahko ti vdre v hišo, ko si v službi, in ti pobere listek z geslom. Mogoče je to naredil že lani !!!

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
pa zakaj bi to sploh naredu, če sta očitno v dobrih odnosih, glede na to, da hoče sharat linijo z njim???

eni ste pa res sami pesimisti! cilj vseh je branje vase poste.... zarad mene, če kdo mojo bere se prov nič ne sikiram, ker itak ne bo nasel nič zanimivega!

ce ima pa nekdo ful željo brat od nekoga mail, bo pa to tud na drug način storil itak!

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.611
713
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
1.) Ne daš isto geslo za mail in internet.
Od kdaj je na Siolu različni uporabnik za net / email.
confused-1.gif

@zadnjemu
prilika dela tatu
Eni se žal ne zavedate, kako pomembni so osebni podatki.
smirk-1.gif

Vas bo že še izučilo.
tongue-1.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Sosed je uredu in se dobro zelo dobro razumemo.
Drugače pa smo uštimal. Je prletel en prijatel in je to poštimal.
Hvala useen
cheer.gif