Sosed

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
V bloku živi sosed, ki povzroča nemir z tem, da sredi noči odpira in zapira vodo, ter nekaj tolče( potrkava), vse skupaj traja cca. 1 uro.
Z tem ti uniči počitek za jutranjo službo, sam [cenzura] pa spi do opoldne.Vem , da je tudi " zeliščar", morda ima to kaj zveze??
Kdo kaj pozna te zadeve?
Čez dan me ne bi ravno motilo, ker so pač še drugi zvoki, v samem bloku pa itak vemo, da ni nobene zvočne izolacije.

THEDuke

Fizikalc
4. maj 2014
1.215
12
38
Dark Chest of Wonders
a te bol moti ta zvok, al te bol moti če se dere kaka ženska ponoči ko ji pride?

jah ne morš kej nardit, mislim lahka sam če je kaka stari fukjen sosed bo vrnu porcijo 2x vecjo

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Sem imel soseda, ki je proizvajal podobne zvoke, kot si jih opisal. Se je na srečo preselil v Trebnje in sedaj tam po moje razbija naprej
smile-1.gif

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
če je sosed res kvaliteten izvajalec hrupa, so čepi bolj švoh. imam kar precej prakse. tisočkrat predebatirano. mislim, da proti hrupnim sosedom ni zakonitega zdravila. žal. in res mi je žal. zdej pa da se lotiš zadeve 'paravojaško' in potem kasiram mandatne kazni, sodišča, tožbe, odškodnine in zapor pa spet ni vredno. sistem je pač ustvarjen za bandite.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Jap,te razumem,zna biti zelo zoprno tole!
Moj zgornji sosed občasno zvečer po 22.00 uri,včasih celo ob polnoči,gleda neke akcijske filme,ampak zvok sploh ni tako problematičen,kot pa to,da se dobesedno trese (vibrira) celo stanovanje,zvok je podoben kot bi zunaj na polno grmelo oz.še huje,ker se to dogaja znotraj stavbe.Ko vsekajo basi,je občutek podoben,ko bi te nekdo tolkel po glavi. Se bo treba tole enkrat pogovorit z njim
jezen.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik bigMIKE pravi:
Čepi za ušesa zelo pomagajo za miren spanec

Ne predstavljaš si dobro kako to zgleda,dejansko niti ne gre toliko za hrup,kot pa za zelo zoprne vibracije,ki se širijo po bloku,ko nekdo ropota ali navija glasbo. Čepi pomagajo pri hrupu iz ulice (trobljenje avtomobilov,dretje mularije...),tukaj pa ne preveč!

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Jap,te razumem,zna biti zelo zoprno tole!
Moj zgornji sosed občasno zvečer po 22.00 uri,včasih celo ob polnoči,gleda neke akcijske filme,ampak zvok sploh ni tako problematičen,kot pa to,da se dobesedno trese (vibrira) celo stanovanje,zvok je podoben kot bi zunaj na polno grmelo oz.še huje,ker se to dogaja znotraj stavbe.Ko vsekajo basi,je občutek podoben,ko bi te nekdo tolkel po glavi. Se bo treba tole enkrat pogovorit z njim
jezen.gif

Pogovori se čimprej, ne čakat da ti vrže ven, ker takrat se boš samo še drl:)

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Hvala za odgovore. Ravno sem se pogovoril z njim, pa mi je vehamentno zatrdil, da je spal. Glede na najin pogovor sem sklenil, da mu zaenkrat verjamem, sem mu pa obljubil, da bom naslednjič dodatno preveril in ga tudi " zbudil", če bo treba.
rolleyes-1.gif

Slavistom se pa opravičujem za pravopisne napake.
redface-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.081
11.187
113
Cev in voda je itak kur..včasih težko locirat kdo ropoče. Drugače pa v novejših blokih ni nekih problemov s tem, so bolje izolirani. Slišijo se kakšni pralni stroji ko skačejo po bloku itd,kaj več pa skor ne. Odvisno pa tudi odstanovalcev.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
Bolj bi verjel v to da sosed ponoči pere perilo, pralni stroji starejše izdelave kaj radi škripajo ko se boben vrti levo desno, z vodo pa je povezano delovanje pr. stroja in ko jema vodo se sliši odpiranje in zapiraje, je pa ponoči tudi močnejši pritisk v ceveh in to še vse skup pospeši z zvoki.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.501
122
63
Lohk da hod na wc pa ne pritisne dobr kotlicka (al ma pa pokvarjenga). To se je meni enkrat zgodilo, celo noc je vodo pumpal kotlicek, po pogovoru se je nehal (verjetno se je naucu prtisnt do konca al pa popravt dal)
smile-1.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Cev in voda je itak kur..včasih težko locirat kdo ropoče. Drugače pa v novejših blokih ni nekih problemov s tem, so bolje izolirani. Slišijo se kakšni pralni stroji ko skačejo po bloku itd,kaj več pa skor ne. Odvisno pa tudi odstanovalcev.

Ni problem v izolaciji,ravno v novejših in bolje grajenih blokih se vse še bolj intenzivno sliši pri določenem hrupu. Recimo konkretno nabijanje basov se bolj intenzivno prenaša po celem bloku (vibracije),če je stavba bolj kvalitetno grajena (armiran beton). Ostali zvoki se pa res manj slišijo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
hm... pomoje je to del življenja v bloku. itak živite v skuponosti, se pravi, da ni nič narobe, če veš kdaj gre en nad tabo na skret, ali kdaj pere perilo ali kaj si kuha za južno.

v lastni hiši ni teh problemov.