Sortiranje v Windows explorerju

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kak se shrani nastavitev ?
Vtepel si je namreč v glavo, da sortira po velikosti fajla, ne pa po imenu.

Probal :
- spremenil sortiranje na ime, zaprl, spet odprl, sortira po velikosti
- spremenil sortiranje na ime, v Folder options kliknil "Apply to all Folders", žal tudi ne dela

("Remember each folders view settings" imam izklopljeno)

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
hysterical-1.gif

Sory... sam ful se mi zdi smešno, da se dejansko to dogaja še komu... winXP, right?

Meni se je odločil, da bo sortiral vse po datumu
bonk.gif
sem obrnil okoli že cel google, vse veze, noben namig ni pomagal. Zanimivo je, da ostalim uporabnikom dela po imenu, samo pri meni si noče zapomnit nastavitev... nekaj časa je vsaj v programih znal po imenu sortirat (file->open kjerkoli pač), potem se mu je pa čist odtrgalo in zdaj je kakor je.

Če se najde rešitev bom tudi jaz zelo vesel, sicer se pa spravljam narest format že nekaj časa...
rolleyes-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Odpreš explorer Tools -> Folder Options -> View -> Restore Defaults, zapreš explorer.

Odpreš explorer, Tools -> Folder Options -> View -> Reset All Folders, zapreš explorer.

Odpreš explorer, nastaviš kak hočeš met razporejeno, kateri pogled itd. Pogled nastaviš v katerikoli mapi razen Windows, Program Files ali Documents and Settings! Greš v Tools -> Folder Options -> View -> Apply To All Folders, zapreš explorer.

Pomembno je, da je pri nastavljanju odprt samo en explorer, drugače ne deluje.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Faaaaaak!

Sem že naredil po tvojih navodilih in je zgledalo da je OK, potem pa spet vidim da sortira po Size.
bonk.gif

Nič, probam še enkrat.

"Pod Windows je vse lažje..."
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Aha, če vklopim "Remember each folder's view settings" začne sortirati po Size in ni šanse da mu dopoveš kaj drugega...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz sem že imel podobne bleme, ampak je šlo po tem postopku. Je pa najboljše vse korake delat v ''krneki'' mapi na c: (torej ne v windows, program files ali documents and settings).

Pa probaj v raziskovalcu in v moj računalnik.