SonyEricsson P5i

Perza

Pripravnik
7. dec 2007
119
0
16
41
Gorenjska
Obišči stran
Neuradno naj bi insider, ki dela pri SE China izdal informacije o prihajajočem SE P5i in na sliki naj bi bila prikazana končna izdaja aparata.
3161030905261.jpg

Več virov navaja naslednje specifikacije:

* 360Mhz CPU
* 160MB ROM
* 128MB SDRAM
* Podpora pomnilniškim karticam M2 and microSDHC
* Podpora HSDPA in HSUPA
* 2.8" zaslon
* 5 Megapixel Autofocus kamera
* WiFi 802.11b/g
* Vgrajen GPS
* Teža 125 gramov

Vir: www.p1iblog.com

Sam ga že težko čakam
smile-1.gif
Več informacij naj bi izdali na prihajajoči 3GSM konferenci.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Kaj pa je tako posebnega na njem? Meni osebno ni všečen, ni multitouch screen (ali pač?!?!), takšno hitrost procesorja ima tudi moja 6120, RAM-a tudi manj kot trenutne Nokie, kamera je super, zaslon velik, WiFi bi tudi lahko bil že novejši (n). Upam, da specifikacije niso dokončne.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Nekako niti ne. Ker recimo ga požre sam OS kakšnih 30, 40 MB, ti ostane cca. 85 MB RAM-a, ki ti ga kakšen stream youtubea ali delovanje dveh, treh zahtevnejših programov v ozadju nekako hitro požre.
Se mi pa zdi tudi, da je Symbian UIQ požrešnejši kot Symbian S60.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Lahko poizkusim, se dobiva kje na kavi in preverimo
tongue-1.gif
Ali pa probaj sam naložiti kak program za screen capture naložiti, ki naj samodejno na kakšnih 5s zajame sliko in delaj kaj drugega še zraven. Pri HTC Touch-u se je ob tem brez najmanjšega problema nafilal RAM, je pa res, da ima le-ta WM OS.
Sicer pa, če je hitrost podobna kot pri P1/P990 mi P5 nikakor ne bo všeč.

Govorim samo, da P5 nima prav nič pretresljivih specifikacij (če omenjene držijo), glede na to, da je mobilnik, ki bo šele prišel na prodajne police, pa še to verjetno ne pred 3./4 tega leta.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Nekako niti ne. Ker recimo ga požre sam OS kakšnih 30, 40 MB, ti ostane cca. 85 MB RAM-a, ki ti ga kakšen stream youtubea ali delovanje dveh, treh zahtevnejših programov v ozadju nekako hitro požre.

shocked-1.gif

Imam N95 in ji poganjanje petih aplikacij ne dela težav. Frend ima P1i in lahko odpre gor 10+ aplikacij. Še nekatere PDA naprave imajo le 64MB RAM-a (mislim novejše), sedaj ima večina 128MB. Za Symbian je 128MB popolnoma dovolj. Stream youtuba? Brez problemov ...

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
64 MB RAM-a je premalo, če se mi sesuva WM6 naprava s toliko RAM-a potem ko zaženem neko aplikacijo za zajemanje posnetkov zaslona, medtem ko imam odprt koledar, imenik ter pasjanso in preprosto želim posneti strani "Touch Cube-a" in njegove zaslonske slike. Torej, tudi 128 MB RAM-a je premalo za prihodnje naprave. Ampak saj nima veze, nekaterim je vseeno za napredek.

Nekako tako kot je bilo, ko se je govorilo čez iPhone. Ampak, če se na njegove pomanjkljivosti ne bi opozarjalo, potem bi še danes uporabniki ne pošiljali MMS sporočil prek njega, še danes ne bi nalagali nobenih novih programov in podobno.

Torej, z več RAM-a bodo razvijalci imeli možnost razviti zahtevnejše aplikacije/igre, ki bodo zopet pripeljale do napredka. Nikoli ne bom povsem zadovoljen z neko napravo in prav je tako.

Nekako se mi ne da niti pregovarjat o tem, pač povem svoje mnenje in še vedno trdim, da imam prav.

Perza

Pripravnik
7. dec 2007
119
0
16
41
Gorenjska
Obišči stran
Cawo: Ti govoriš na izkušnji z WM platformo. Drugače sem pa sam poskusil odpreti vse serijsko nameščeno aplikacije naenkrat na svojem P1i (cca. 20+) in je stvar še vedno normalno funkcionirala in hitro preklapljala med njimi. Skratka zame osebno 128MB pomnilnika zadošča. Bomo pa videli, kaj bo prinesla prihodnost.

dex

Pripravnik
27. sep 2007
80
0
6
Ta bo ta pravi naslednik mojega P1! Upam da ga ne bo treba čakat preveč časa!

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Nisem rekel, da je stvar popolna, tudi nisem SE fan (imam N95). Se mi pa zdi smešno, da si se zapičil v RAM, katerega je 128MB in to nikakor ni šibka točka pametnega mobilnika s Symbian OS. In Symbiana ne moreš direkt primerjat z WM, sposodi si P1i in ga sprobaj. RAM-a je še preveč.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Nisem se jaz zapičil (samo) v RAM, ampak sem napisal tudi drugo. Ti si se potem zapičil v moji izjavi samo v RAM. Sicer pa nekaj, kar bo spet pogrelo nekatere in tega nisem hotel napisati: P1 je prav tako kot P990 ZELO počasen! Sem ga malo sprobaval in resnično me moti počasno odpiranje aplikacij, ki ne delujejo že prej v ozadju, počasen in dolg dostop do SMS sporočil. Se pravi mi inbox odpira predolgo časa, kakor tudi preden začneš pisati sporočilo moraš prevečkrat klikati. MOJE MNENJE!

Pa še moj prvotni citat, da ne bo pomote v kaj sem se zapičil:
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Kaj pa je tako posebnega na njem? Meni osebno ni všečen, ni multitouch screen (ali pač?!?!), takšno hitrost procesorja ima tudi moja 6120, RAM-a tudi manj kot trenutne Nokie, kamera je super, zaslon velik, WiFi bi tudi lahko bil že novejši (n). Upam, da specifikacije niso dokončne.
Torej nisem niti napisal tam, da ima malo RAM-a, le manj od recimo Nokij, ki so že nekaj časa naprodaj.

Nazadnje urejeno:

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
No, dodal sem še svoj citat v prejšnji post, kjer jasno vidiš, da se niti nisem ZAPIČIL v RAM.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
OK, me pa zanima, katere Nokie imajo več kot 128MB RAM-a. Kolikor je meni znano, imajo 128MB RAM-a le E90, N95 8GB ter N81 ter mogoče še kakšna. Velika večina jih ima 64MB, da bi katera imela več kot 128MB pa še nisem slišal.

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Nekje sem prebral da bi naj imel P5i neki novi OMAP procesor ki je baje zelo hiter... Ta procesor bi naj dobile tudi prihodnje boljše nokie.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Ok, tu je pa moja napaka, nimajo več kot 128 MB RAM-a, gledal sem namreč N82 in me je zmedel podatek o NAND memoryju ter sem spregledal SDRAM:
- 256 MB NAND Memory
- 128 MB SDRAM Memory