Sony Xperia P - mms nastavitve

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Telefon mi ne dovoli urejat dostopnih točk
10.gif

Če telefon v tem pod meniju obrnem, pa mi vrže ven sporočilo

Potem sem našel, da ima nek svoj Xperia podmeni (glej na dnu slike) in iz tam kr sam prenese nastavitve, ki pa so napačne
bonk.gif

Če nardim novo dostopno točko, stare ne morem zbrisat
10.gif

Kje je keč, da me tole zeza
jezen.gif
??

Telefon:
http://www.mobitel.si/telefoni-in-naprave/aparati.aspx?aid=1790&pu=0

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
naredu sem novo MMS1 (ker dveh MMS z enakim imenom ne moreš imet)
pa še vedno ne moreš stare/originalne zbrisat.

Imel sem:
MMS1
Planet
MMS

pa lahko samo MMS1 urejam in brišem, originalne pa ne.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Čudno... Kaj pa če probaš naredit točko, ko imaš sim kartico iztaknjeno?Na sgs3 mi sam naredi AP, na sgs pred letom ali dvema pa je ni blo problema naret...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Bom pol probal še to, pa če se še kaj spomnem.

Samo glede na to, da mi med rotiranjem telefona ven vrže sporočilo, more bit nekje globlje težava, po moje?
Kot, da ne bi imel admin pravic in bi mogel kje kej obkljukat.
V podmeniju "varnost" sem že nekaj gledal pa nisem našel, da bi bilo kaj takšnega.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Pri screen rotation ti javi error?
bonk.gif
Priporočam hard reset, predtem pa naredi backup!

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.140
4.118
113
To so lockani APNji od operaterja in jih ne moreš brisat in urejat. Če so napačni naredi nove, aktivnost lahko spremeniš.

Rotacija zaslona izvede shrani+osvežitev pogleda in ker imaš lockane APNje ti javi error.

Skratka naredi nove APNje, nastavi aktivnost in je problem rešen. stare pa pozabi.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Naredil nov apn, samo tele aktivnosti mi še ni uspelo najdet.
Torej kako sedaj telefon prepričat da uporablja nove mms nastavitve?
Telefon ni moj, tko da ga dobim v roke samo, ko kaj spremenim.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.140
4.118
113
Aktivna dostopna točka je samo ena, to je ponavadi za internet, prepoznaš jo tako da imaš zraven "zeleno pikico". Torej ko dodaš internetni APN mora bit ta z zeleno pikico.

MMS APN točke niso nikoli aktivne ampak to očitno nima veze ker delujejo tako ali drugače, pogoj je je da je vključen prenos podatkov.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
internetna je samo ena (original), ta ima zeleno pikico. Ker internet dela, je nisem šel spreminjat oz nove delat.
Za MMS pa sta sedaj dve MMS in MMS1. Pa očitno telefon ne ve katero bo uporabil.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.140
4.118
113
Ok, nekaj mi ni jasno. Imaš lockane APNje ki so od operaterja, telefon je kupljen pri tem istem operaterju? APN za MMS je pa napačen?

(si poskusil tisto opcijo brez SIM kartice?)

Sicer so MMSji na na adroidu znanost, ki včasih ne deluje čeprav je vse prav. Za začetek ko nastaviš vse točke, poglej da je 100% vključen prenos podatkov, izključi WLAN in restartaj telefon. Pošlji en MMS in če to deluje potem je to to.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ja telefon je mobitelov, uporablje se na mobitelu. telefon ima nek svoj "sony" pod meni, kjer izbereš operaterja in sam pobere podatke. Vednar je pri podatkih ena številka napačna.

Ko sem naredil nov mms1 apn, je prispel in poslal mms. Čez vikend pa je spet nehalo delat. Povezavo ima skos nonstop vklopljeno.

Torej ko dobim telefon v roke:
- probam bez sim
- po vsaki spremembi restat telefona

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.140
4.118
113
MMS velikokrat zaštekajo kadar se uporablja "blokado prometa", torej od raznih firewallov do izklopa APNjev oz. kompletnega prenosa podatkov.

Tipična napaka je da ne deluje prejemanje MMSjev oz. prejme se samo glavo ne prenese pa vsebine, tudi če npr. ročno izbereš prenos. Pošiljanje ponavadi deluje BP.

... in v takih primerih pomaga to kar sem opisal, torej komplet sprostitev mobilnega prometa če ta ni aktiven, izklop wlana zato da forsiraš povezavo v mobilno omrežje + ponovna povezava aparata v mobilno omrežje (kar lahko narediš z izklopom in ponovnim vklopo, opcija je pa tudi da daš za par 10 sekund v "flight mode" in nato nazaj v normalno stanje).