Sony reciever in sub

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.367
10.640
113
kupil dh730 in se je pojavila prva težava, ki verjetno to ni (ampak še nisem našel hitre rešitve), in sicer na sub outputu (črni priključek) ni signala. Gor je tema, nič .. ostali outputi za ostel zvočnike delajo bp. Sub je en dost navaden zvočnik (večji) v škatli, trenutno nič posebnega...a dela

no potem se bral , da v nekih zvočnih poljih sub ne dela itd, a vseeno se mi zdi da mora v testu zvočnikov nekaj poslati tudi na sub izhod.

Recieverja še nisem hard resetno, kar bi naj bil priporočljivo pred nastavljanjem, bom tudi to danes storil..

tojre, če ima kdo izkušnje s Sony recieverji, novejšimi

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sub vrjetno potrebuje lastno napajanje.
signal, ki ga sedaj pošlje je prešvoh, da bi poganjal tvoj velik zvočnik.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.367
10.640
113
ja, to sem pravkar ugotovil,da bi lahko bilo to..7.1kanalni je, a ima očitno ojačanih samo 7,za sub pa moraš met zunanjo..ni pa nikjer posebej to napisano, da mi jaz laik to vedel...

kaj naj potem iščem,kakšna ideja za aktivni sub? nočem zaenkrat podret stolpnice
wink-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če premočnega nabaviš, ga daš bolj potiho;)

točno o modelu ti pa ne morem pomagat, ker ga sam ne uporabljam.
imam visoke pokončne zvočnike z vgrajenim subom oz. dvojno vezavo (pozabu kak se reče sistemu) in mi je dovolj.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
ja, to sem pravkar ugotovil,da bi lahko bilo to..7.1kanalni je, a ima očitno ojačanih samo 7,za sub pa moraš met zunanjo..ni pa nikjer posebej to napisano, da mi jaz laik to vedel...

kaj naj potem iščem,kakšna ideja za aktivni sub? nočem zaenkrat podret stolpnice
wink-1.gif

Vzemi nekaj kar "paše" ostalim 5-im zvočnikom ki jih imaš za surround.

oz mal bolho preveri, folk za male pare prodaja.

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.367
10.640
113
četi po resnici povem, se mi ne da z "rabljeno " robo in prodajalci na bolhi ukvarjat.

Kupil sem en nežen a vizuelno povsem soliden 5.1sistem od pioneerja ki ima aktivni sub, in zadeva dela kot namazana. Zaenkrat povsem zadostuje mojim potrebam. Ostali zvočniki so šli v arhiv oziroma lahko služijo za 6 in 7.;)

no pa smo se nekaj naučili.