Sony KDL 40EX 710 - kako ročno nastaviti kanale

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.305
18
38
MB
Pozdravljeni

Imam Sony KDL 40EX 710 ter digitalno TV od Telemacha. Nastavil sem samodejno iskanje kanalov in mi jih je uspešno poiskalo. Sedaj pa nikjer ne najdem možnosti, da bi si kanale poljubno razvrstil. Prosim za pomoč, ker sem že čisto obupal

ecan

Pripravnik
11. avg 2007
371
0
16
Sicer nimam istega televizorja kot ti, imam pa Sonyja in so nastavitve verjetno več ali manj enake.

Gre pa takole na daljincu:

Home - Settings - Digital Set-up - Digital Tuning - Programme Sorting - in tu je na levi strani spisek programov, ki jih z daljincem premakneš na desno stran ekrana od tu pa nazaj na novo mesto. Kanali so oštevilčeni in jih iščeš lahko tudi na ta način.

Mislim, da ne bo problemov

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.305
18
38
MB
Citat:
Uporabnik ecan pravi:
Sicer nimam istega televizorja kot ti, imam pa Sonyja in so nastavitve verjetno več ali manj enake.

Gre pa takole na daljincu:

Home - Settings - Digital Set-up - Digital Tuning - Programme Sorting - in tu je na levi strani spisek programov, ki jih z daljincem premakneš na desno stran ekrana od tu pa nazaj na novo mesto. Kanali so oštevilčeni in jih iščeš lahko tudi na ta način.

Mislim, da ne bo problemov
Sem probal, vendar imam sivo obarvano možnost ročnega sortiranja programov
frown-1.gif

Je morda to kaj povezano z državo katero sem izbral
confused-1.gif
Izbral sem namreč Finsko?

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
Jodlarcek: katero regijo si nastavil pri avtomatskem iskanju? Eni teveji imajo to čudno foro, da na eni regiji se da prestavljat, na eni pa ne
smile-1.gif
. Probaj FINSKO, FRANCIJO, NEMČIJO, če ti bo potem pustil...

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.305
18
38
MB
Citat:
Uporabnik GSMobil pravi:
Jodlarcek: katero regijo si nastavil pri avtomatskem iskanju? Eni teveji imajo to čudno foro, da na eni regiji se da prestavljat, na eni pa ne
smile-1.gif
. Probaj FINSKO, FRANCIJO, NEMČIJO, če ti bo potem pustil...
Regijo? Kolikor se spomnim me je vprašal za jezik in državo. Nastavil sem slo jezik in državo Finska.
To lahko človek popiz....Na novejši TV, človek da +1000€, pa ne moreš narediti najosnovnejše funkcije
uf-1.gif

ecan

Pripravnik
11. avg 2007
371
0
16
Probaj ponovno nastaviti programe. Kot državo uporabi Nemčijo.( Tako sem storil jaz)

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
To lahko človek popiz....Na novejši TV, človek da +1000€, pa ne moreš narediti najosnovnejše funkcije
uf-1.gif
Ful dober biznis, kajne?
Folku za drag denar prodaš šrot, pa še zahvali se ti...
tongue-1.gif

(za celostno razumevanje poglej moja prejšnja dva sporočila)

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
Jodlarcek: HOME, SETTINGS, DIGITAL SET-UP, DIGITAL TUNING, PROGRAM SORTTING. Zanimivo: kolega je šel po tem postopku in je imel sivo obarvano. Je naredil tovarniški reset, zdaj pa dela, jih lahko prestavlja. Državo, jezik, itd... na začetku je pustil ENG.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.305
18
38
MB
OK bom probal državo spremeniti pa javim.
Imam pa še eno vpranje. Kje na daljincu je tista tipka, ko lahko preklapljaš med zadnjima dvema kanaloma? Ne mi rečt da tega nima .
jezen.gif

simon_m34

Fizikalc
25. jul 2007
466
27
28
44
MB
lahko prosim malo opišeš kako si zadovoljen s sliko, predvsem s SD kanali na telemachu? ker ravno ta tv kupujem in nikjer ne najdem review-a na netu, samo na avforums je par lastnikov in njihovih opisov (v glavnem vsi zadovoljni..), imel bom isto telemach-a..

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.756
6.144
113
blizu močvirne prestolnice
Na koncudaljinca nasproti mute tipke. Pa še nekaj ali si šel po navodilih, dosz ljudi splih ne prebere potem pa kokodaka po različnih forumih. Potrplenje rabiš vse 2x prebrati potem pa gre.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.305
18
38
MB
Ma slika je odlična. O tem sploh ni dvoma. Samo malo me jezijo vse te stvari katere sem opisal

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.305
18
38
MB
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Na koncudaljinca nasproti mute tipke. Pa še nekaj ali si šel po navodilih, dosz ljudi splih ne prebere potem pa kokodaka po različnih forumih. Potrplenje rabiš vse 2x prebrati potem pa gre.

Kje ???
confused-1.gif

remote.JPG

mojoman

Pripravnik
19. feb 2008
108
0
16
Pri tej TV se ne da direktno izbrat zadnji gledan program, TV ima tipko priljubljene, kjer ti pokaže zadnje programe, priporočila in postaje (pa tudi druge vire), ki si jih označil kot priljubljene. Tam hitro izbereš zadnji gledan program. Je pa res, da sta potrebna dva pritiska na daljinec namesto enega.

LP

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.305
18
38
MB
Citat:
Uporabnik mojoman pravi:
Pri tej TV se ne da direktno izbrat zadnji gledan program, TV ima tipko priljubljene, kjer ti pokaže zadnje programe, priporočila in postaje (pa tudi druge vire), ki si jih označil kot priljubljene. Tam hitro izbereš zadnji gledan program. Je pa res, da sta potrebna dva pritiska na daljinec namesto enega.

LP
Ja to sem našel, vendar je to daleč od idealnega preskakovanja med kanali.

ecan

Pripravnik
11. avg 2007
371
0
16
Izgleda, da ti nekako ne gredo te nastavitve.

Sprememba jezika in države. Jezik pusti angleški, državo pa Nemčijo.

HOME - Settings - Set-up - Auto Start-up - Start