Sony Ericsson Yari

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Ojla!
Kolegica je pri Mobitelu kupila Sony Ericsson Yari. Ob vklopljenem umts-ju ji kuri cca 10% baterije na uro,...ob polnem signalu,..
Ker je model sorazmerno nov predvidevam da je problem v sw-ju,...
Kakšne izkušnje imate drugi uporabniki?

l.p. b

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
to sem tut js ču, da gre baterija zelo hitro, če maš vklopljen UMTS...se mi zdi, da cca 20% več, kot pa če maš normalno omrežje.
js mam omnio HD, pa mam stalno vključen UMTS, pa če tko poslušam muziko kake 1-2 na dan, pa ene 30 minut pogovorov, pa smsi, pa kako urco neta, mi gre baterija v enem dnevu:)
naj sključi UMTS, saj ga pomojem ne rabi, razen če veliko brska po netu na telefonu.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
697
113
UMTS res kuri več baterije, samo da pa porabi 10% na uro pa je že malo preveč.

@borovnica: ima mogoče vklopljen kak push mail ali kaj podobnega ?

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
515
72
28
širne planjave Dolenjske
Poskusi naj ugasniti 3G, boljše verjetno bo, vendar vseeno bi jaz nesel ta aparat nazaj.
Naj si pa upgrade FW pa bo videla, ali je kaj boljše.

poln signal, si mislil 3G ali 2G, mogoče je ravno na meji, se pravi 100% 2G ter 10% 3G, pa ji aparat non-stop preklaplja. Poskusi naj na drugi lokaciji, če je isto.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
@philips res je velika poraba baterije; verjetno kakšen neoptimiziran sw, push maila ne uporablja
@godfather, poraba z izklopljenim 3g se bistveno zniža a umts telefon vseeno kupiš nekako z razlogom tako da mi ni čisto jasno kaj temu telefonu dogaja. signal je poln tako 2g kot 3g, lokacija center Vrhnike,...
bomo probal najprej upgradeat sw če se da, če ne pa na servis.
hvala za predloge

b