sony ericsson experia x10 problem

EdZed

Pripravnik
2. dec 2009
63
0
6
telefon ima hči in na njemu je nameščen android 2.1 (uraden prenešen iz njihove strani). Baje ji je včeraj javilo da je na voljo nova posodobitev in jo je hotela namestiti, ker pa je tem letu dni ko ga ima uspela uničiti že drugi micro usb kabel (ima ali pa ne kontakt) je seveda ob prenosu prišlo do prekinitve. Kaj je potem počela ne vem v glavnem je telefon začel delati, samo ni mogla pošiljati ali sprejemati SMS (to smo nekako uredili), zdaj smo ugotovili, da fotoaparat zamrzne in moraš telefon ugasniti. polnjenje sicer deluje z novim kablom. Še največji problem pa je da ne moreš več telefon povezati z PC ( ga ne zazna) na telefonu pa nima nikjer nič v zvezi z usb-jem (ikonce da potrdiš povezavo npr...) sem že nekaj gledal na netu sam to je moje prvo resnejše srečanje z androidom pa nimam nobenih izkušenj v zvezi z njim
crazy1.gif
, zato se obračam na vas če je imel že kdo podobno izkušnjo ali pa vsaj kakšen nasvet.

lp

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Jaz bi naredil Factory reset. Ta možnost se nahaja nekje v nastavitvah. Telefon se bo resetiral na tovarniške nastavitve. Vsi podatki ki so na telefonu pa bodo izbrisani! Podatki na kartici ostanejo.
Tak da najprej backup telefonskih, smsov, mmsov,...

Še prej pa probaj soft reset telefona --> izklopi --> baterija ven za kakih 10 sekund --> sestavi nazaj --> vklopi

Nazadnje urejeno:

EdZed

Pripravnik
2. dec 2009
63
0
6
mislim da sem soft reset že poizkusil pa nič bolše, se pravi backup sam to bo šlo kvečjem preko blue tootha saj usb ne dela (se ne poveže)
uf-1.gif

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Če imaš nastavitve kot se spodobi za Android, imaš imenik, koledar in maile že sinhronizirane v gmailu. Na Android marketu dobiš tudi aplikacije, ki ti backupijajo smse, mms, ter inštalirane programe.
To pač presodi sam, kaj ti je pomembno obdržati in kaj se lahko zbriše. Naredi si še backup APNjev (nastavitve za net, mms).
Ko maš vse, v meniju poišči factory reset. Pa mej polno baterijo ko boš to delal.

EdZed

Pripravnik
2. dec 2009
63
0
6
Pomagal je Factory reset. Telefon spet dela normalno pa tudi nadgrajen je na najnovejši android za ta telefon (mislim da je 3.0 ali nekaj takega).