sony 32kdl-w4000?

22. jul 2007
13.415
1.666
113
124
-ok nabavil sem ta lcd zdaj pa me zanima kako pridem do nastavitve pri colour temperature/warm1, warm2 - imam pa nastavljen na vivid tako kot piše v navodilih ampak mi ne ponudi teh dveh možnosti samo/cool in neutral
-imam kabelski izvor slike sem pa probal v analognem in digitalnem načinu in ne gre, sicer slika na sd signalu kabelske ni glih da dol padeš na digitalnem je boljše edino naši programi slo1,slo2, poptv, A kanal so bolj bogi, pri tujih in hrvaških je pa na digitalnem b.p.
- pa še to bi vprašal, če kdo ve za kakšno stran- povezavo z nastavitvami slike od uporabnikom tega lcd-ja, tnx LPWWY

22. jul 2007
13.415
1.666
113
124

dobro to smo rešili, ker so bila navodila dvoumno napisana in to warm1,2 ne podpira ko je nastavljeno ravno vivid, sem pa gledal
tudi ta forum z katerega sem prilepil fotko in ima 32 model nekaj manj funkcij pa sem mislil mogoče zaradi tega
bonk.gif

- zdaj pa še ena smešna, ker imam razdelilno letev z vtičnicami z master/slave funkcijo mi ta funkcija več ne deluje, ker ima lcd
premajhno porabo na standbay-u in mi po cca, po 15 sec po izklopu lcd-ja izklopi še celo letev, saj hvalevredna minimalna poraba
el. toka ampak se mi prej pri preklopljenem crt tv to ni dogajalo, se pa zadeva ne da rešiti z tistim potenciometrom kateri je za
nastavitev delovanja
jezen.gif
tako da bo potrebno nabaviti eno navadnoLPWWY

22. jul 2007
13.415
1.666
113
124
naslednja zadeva priklop pc na tv slika je sicer 1/3 manša od tv-ja, zvok je manjkajo ikone tako pa izgleda če dam na printsc.

grafična je stara ati 9600xt128, kaj še moram spremeniti da bo delalo?LPWWY

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Izberi "clone" v Tv outu, bo delovalo. Slika je pa manjša logično, saj je sestavljena iz x X y vrstic.

22. jul 2007
13.415
1.666
113
124
a potem se ne da raztegnit čez cel ekran? in ali je potem potrebno nabaviti novo grafo da bi se to dalo, sprašujem ker še nisem imel prilike videti v akciji lcd-tv-ja priklopljenega na pc, tnxLPWWY

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
a ti bi rad sliko od ozadja raztegnil čez cel zaslon od tv-ja? (vrjetno moreš tudi v nastavitvah kjer spreminjaš ozadja spremenit kako se naj slika razteguje ali obreže)
rad bi imel ikone tudi na tv-ju? (tko kot ti je Simon rekel)
filmi ti pa delajo čez cel zaslon?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
a potem se ne da raztegnit čez cel ekran? in ali je potem potrebno nabaviti novo grafo da bi se to dalo, sprašujem ker še nisem imel prilike videti v akciji lcd-tv-ja priklopljenega na pc, tnxLPWWY

Kot prvo prilagodi resolucijo na računalniku, da bo enaka ali podobna nativni resoluciji televiziji, to je 1920x1080. Kot drugo, pa izberi "screen format" v "wide". v tem primeru boš imel sliko čez cel ekran. Seveda pride to v upoštev samo pri VGA, Comp.Video in HDMI povezavi.
lp

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
-ok nabavil sem ta lcd zdaj pa me zanima kako pridem do nastavitve pri colour temperature/warm1, warm2 - imam pa nastavljen na vivid tako kot piše v navodilih ampak mi ne ponudi teh dveh možnosti samo/cool in neutral
-imam kabelski izvor slike sem pa probal v analognem in digitalnem načinu in ne gre, sicer slika na sd signalu kabelske ni glih da dol padeš na digitalnem je boljše edino naši programi slo1,slo2, poptv, A kanal so bolj bogi, pri tujih in hrvaških je pa na digitalnem b.p.
- pa še to bi vprašal, če kdo ve za kakšno stran- povezavo z nastavitvami slike od uporabnikom tega lcd-ja, tnx LPWWY

Nastavitev barvne sheme je možna samo v "standard" mode-u. Tam lahko potem izbiraš tudi med "vivd1" in "vivid2"...

22. jul 2007
13.415
1.666
113
124
ja to sem že ugotovil zdaj pa me še zanima ali ati-jev cataliyst podpira tudi to mojo grafo ali pa je že preveč zastarela, ker na sedaj naloženih driverjih sodeč po datumu iz 2003 ni moznosti tv-out ali pa ne najdem funkcije
p.s. kako se pa posodobijo gonilniki samo naložiš nove ali moraš najprej stare dol vržt - nisem še nikoli šaril okoli grafične
tnxLPWWY

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
gonilnike jaz samo povozim.
ti pa zelo priporočam programček ultramon (žal ni free). Ki pa je zakon za delo z več monitorji. 2x klik in imaš sliko na tv-ju v "bilo kaki obliki"
smile-1.gif

Sem se tut jst zezal z eno staro grafično pa jo prosil za tv out in inštaliral skor 200MB sranja zato, da je preko nje delal tv out. Ko sem na novo postavlju pc, sem pa samo grafo not dal in pustil driverje, ki jih je windos sam namestil in sedaj vse delam preko ultramon.