Soncna ocala z dioptrijo

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Kakšne so možnosti oblike ovkirjev in stekel pri sončnih očalah z dioptrijo?
Nekje sem zasledil, da morajo biti stekla čimbolj ravna, drugih omejitev pa naj nebi bilo.

Kako je z izbiro barv stekel? Kako z okvirji? Ali imaš možnost izbirat kak bolj moden/moderen okvir, ali je na voljo nekaj standardnih komadov in konec?

Čisto hipotetičen primer: npr rayban aviatorke hočem z dioptrijo. Je to možno?

Kakšne so cene takih storitev in ali to izdelajo v vseh optikah?

Sprašujem tudi po vtisih uporabnikov, če ste seveda tukaj. Je taka zadeva primerljiva z običajnimi sončnimi očalami?

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Meni je optik razlagal da načeloma ni problem, samo pri ukrivljenosti in cilindru so omejitve. Zdaj, koliko je maksimalno ne vem, najbolje da greš na izlet po optikah in si pogledaš modele in vprašaš za info kako in kaj.

Jaz imam svoje že nekje 4 leta in sem zelo zadovoljen. Niso nek plastikfantastik ampak je okvir lep kovinski (okoli stekel kombinacija zgoraj kovina, spodaj laks). Kar se tiče kvalitete so kot navadna, samo sončna.
grin1.gif

Cena je pa zelo odvisna od dioptrije in stopnje zatemnjenosti ki jo želiš. Ponavadi imaš na izbiro odtenke...

raY_

Pripravnik
20. avg 2007
122
0
16
Pred mesecem dni sem jih tudi ubodel (ne ravno aviatorke, ampak podoben model od Rolling firme), pa imam cilindre +3.
Sem mnenja da bo šlo v kolikor nisi še bolj slep kot jaz.
Povprašaj v optiki če ti dobavijo ORIGINAL RAYBAN OKVIR brez stekel!!!! Meni je v eni optiki to samovoljno ponudila - a je 1 mesec za čakati - cena skoraj polovična.

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
To prakticiram že nekaj let.
cool-1.gif

Optik pa najbolje ve, kateri model očal je primeren za stekelca z dioptrijo - kot je že zgoraj napisano, je pomembno, ali imaš cilinder ali ne. Očala pa so lahko malo ukrivljena po obrazu, samo ne preveč, kot so tista "japanska buba" očala...
Je pa tako, da takih očal ne kupuješ samo za eno sezono (razen če ti ne ostaja denarja), tako da je boljše izbvrati model, ki se bo nosil vsaj še nekaj let.

Sama raje dam malo več denarja za res kvalitetna stekelca, kot da kupim nek ultra drag in moderen okvir. Stekelca imajo vse možne UV filtre, antirefleks, barvo sem izbrala sama, sem imela pa tudi zelo dobrega optika-svetovalca in sem z njimi res zadovoljna.

Torej, pot pod noge in se malo razglej, predvsem pa sprašuj!

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Si kje iz okolice LJ? Bi šel do optika, pa ne poznam nobenega dobrega oz prijaznega, če ga zasipaš z vprašanji...
tongue-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Če greš do Krstiča (na Tržaški, kakšnih 50m naprej od gostilne Mirje, nasproti Tobačne) ti bo pomagal. Do mene so bili vedno prijazni, pa sem jih kar precej z vprašanji zasipal
grin1.gif

Sicer pa imaš čist isti problem kot jst
grin1.gif
... tud jst premišljam o nakupu še enih sončnih očal na katere bi dal dioptrijo. In isto kot ti imam ogledane RayBan aviatorke (3025).

Zdaj me pa zanima naslednje... Ali so leče lahko istih barv kot original ali so kakšne omejitve glede tega? Ali optik "brusi" leče od RB ali ima svoje?

nakoruzi

Pripravnik
8. mar 2008
209
0
16
Jaz imam RB3025 z zelenimi šipcami in dioptrijo. Naredili so mi jih pri Malalanu na Opčinah, ceno sem že pozabil (samo očala vem, da so bila 115€). Stekla so malo debelejša od originalnih, ampak se skoraj ne opazi. Sem pa lahko zbiral velikost in barvo okvirja in ročk, barvo stekla (edino mirror stekla so mi odsvetovali, ker se baje hitro spraska tisti sloj).
Res pa je, da mi v kotu na šipci ne piše RayBan, tako da okoli govorim, da so ponaredek.
cool-1.gif