sončna elektrarna

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.251
1.211
113
www.adriamedia.si
OMREŽNINE.. poenostavljeno rečeno - kakšna je razlika glede "klasične" proizvodnje (termo, nukle, hidro) poleti in pozimi... je skoraj NI ! Je pa poleti edina večja razlika sončna energija, zato so lahko poleti cene nižje. Torej, tisti ki proizvedejo znižanje cene za vse, poleti, so zato kaznovani sedaj pozimi ! Temu se reče pravična razdelitev stroškov... zaradi večje obremenitve omrežja s strani sončnih... ki pa zato znižujejo letno ceno elektrike (in so sedaj posledično še kaznovani !) BRAVO, koritniki na elektru.. veste kako povečati korito,.. a so plače že šle gor.. a šele tretjič v treh mesecih pravite ?
Večina omrežnine je omrežnina za moč, ne za energijo. In je prav, da tisiti, ki bolj obremenjuje omrežje z konicami moči, plača več - pa če ima SE ali ne.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.754
3.372
113
Večina omrežnine je omrežnina za moč, ne za energijo. In je prav, da tisiti, ki bolj obremenjuje omrežje z konicami moči, plača več - pa če ima SE ali ne.
Da, prav je, da sedaj jaz, ki omrežje obremenim s 17 kW za 30 minut na dan, plačam namesto 13 eur omrežnine 120 eur. In da tudi vsi privatniki in firme, ki imajo močnejše stroje, ki jih rabijo za opravljanje posla in jih rabijo po par ur na dan, plačajo enako kot jaz. Bolj pošteno bi res težko bilo...

Kaj pa niso šli za trgovce, jim ne bi bilo treba plačevat tega in bi lahko prodajali sisteme za rezanje konic.

Medtem pa imam na drugem priključku, kjer je zraven že 2 meseca podprt drog, 1 eur elektrike in 14 eur omrežnine in prispevkov...

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

APM

Pripravnik
28. okt 2013
120
20
18
Določili pa so moč na podlagi treh nerealnih špic. V decembru sem imel max. eno konico 6 kw, določili pa so za 2025 od 11 pa do 15 kw.

napetost

Fizikalc
10. mar 2018
230
88
28
Prispodoba
Vsi ki imamo motorno vozilo smo zavezani da kupimo vinjeto (priključn varovalke) za AC. Z njo se lahko vozimo po avto cesti. Tisti, ki pa se vozijo ob konicah, oz zastojih, pa bodo morali za uporabo dodatno plačat ( Tarifni sistem oz dogovorjena moč)

Smo pač BUTALCI, še Ježek bi se nam smejal če bi bil še živ...

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.930
6.838
113
pri taščici
Da, prav je, da sedaj jaz, ki omrežje obremenim s 17 kW za 30 minut na dan, plačam namesto 13 eur omrežnine 120 eur. In da tudi vsi privatniki in firme, ki imajo močnejše stroje, ki jih rabijo za opravljanje posla in jih rabijo po par ur na dan, plačajo enako kot jaz. Bolj pošteno bi res težko bilo...

Kaj pa niso šli za trgovce, jim ne bi bilo treba plačevat tega in bi lahko prodajali sisteme za rezanje konic.

Medtem pa imam na drugem priključku, kjer je zraven že 2 meseca podprt drog, 1 eur elektrike in 14 eur omrežnine in prispevkov...
Brcni tisto punto.
14€ omreznine si imel za oktober al november
Najnizja možna za november je 11,47+ddv

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.754
3.372
113
Brcni tisto punto.
14€ omreznine si imel za oktober al november
Najnizja možna za november je 11,47+ddv