sončna elektrarna

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.497
6.229
113
Subvencija je na naložbo (skupaj z delom in davkom), ne samo na material. In največ 40% naložbe.
 

sad

Guru
24. avg 2007
20.883
9.548
113
Cel kup reklam ponuja FB za pod jurja kilovat SE in izvedba v roku 14 dni. Že dihajo na škrge, oz. iščejo drugačno delo: najprej luzer, potem knaufaš, pa krovec, pa polagalec tlakov, malar, postavljalec sončnih,... aja monter TČ sem pozabil; in vse to v eni osebi!
Jaz imam ponudbo za 960 eur z DDV od priznanega podjetja, ne pravkar rojenega sončničarja. Že od avgusta. Optimizator za vsak panel.
 

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.497
6.229
113
Torej, gre SE na streho? Imas soglasje za netmetering? Pazi, ker tele subvencije so samo za tiste, ki gredo na nov sistem.
 

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.872
620
113
Torej, gre SE na streho? Imas soglasje za netmetering? Pazi, ker tele subvencije so samo za tiste, ki gredo na nov sistem.
Praviš, da dobiš subvencijo za baterijo samo če se odpoveš net meteringu ?

Sicer sem bolj na hitro preletel ampak nisem našel da bi kje to pisalo...

družba Borzen, d.o.o. objavlja javni poziv JP SO-03 za dodelitev naložbene pomoči za nakup in vgradnjo baterijskih hranilnikov električne energije k obstoječi napravi za samooskrbo 1 Predmet javnega poziva Predmet tega javnega poziva je opredelitev načina ter pogojev za dodelitev naložbene pomoči za izvedene naložbe nakupa in vgradnje naprav za shranjevanje električne energije – baterijskih hranilnikov, ki so naknadno priključeni k obstoječi napravi za individualno samooskrbo z električno energijo (v nadaljevanju »baterijski hranilnik električne energije«). Javni poziv je namenjen zgolj fizičnim osebam – gospodinjskim odjemalcem. Gre za naložbeno pomoč v namestitev baterijskih hranilnikov električne energije, ki je proizvedena v napravi za individualno samooskrbo gospodinjskih odjemalcev (ki so upravičenci po tem pozivu). – Naložbena pomoč se dodeli za naložbo v baterijski hranilnik električne energije, ki je naknadno priključen na nizkonapetostno omrežje objekta, na katerega je priključena tudi že obratujoča naprava za samooskrbo z električno energijo, uporabnika pa je distribucijski operater že registriral kot končnega odjemalca s samooskrbo in ima z njim sklenjeno Pogodbo o uporabi sistema. Za hranilnik mora biti pridobljeno soglasje za priključitev (izdano na podlagi prvega odstavka 139. člena ZOEE). Naložbena pomoč se dodeli za nove naložbe v novo napravo za shranjevanje električne energije, ki so bile izvedene po 1. 1. 2024. Naložbena pomoč se ne dodeli za nakup rabljenega, obnovljenega, pilotnega in prototipnega baterijskega hranilnika električne energije.

Tale članek lepo povzame subvencije na baterije:
 
Nazadnje urejeno: