Soliden Nikon makro objektiv?

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Lahko kaj svetujete v zvezi s tem?

Rabim v službi, pa sem "obsojen" na Nikona, pri katerem pa nisem ravno najbolj domač. Makroja ne potrebujem toliko za slikanje micenih stvari kot za to, da lahko od zelo blizu hitro in kvalitetno fokusiram področje slikanja. Gre za fotke tipa before & after, kjer se od blizu fotka kožo.

Nimam ravno neomejen budget, tako da naj vas ne zanese.

Na domačem Canonu imam Sigmo 17-70mm DC Macro, s katerim sem neizmerno zadovoljen. Tako z ostrino kot z bližino fokusiranja - včasih dejansko z objektivom butnem v sam predmet, ko se mu poskušam čimbolj približati in kljub temu "zagrabi". Ali je objektiv dober tudi za Nikona? Predvidevam da gre za enako zgrajene objektive, le mount je pač za Canona, ali pa se motim?

Torej izhodišče naj bo omenjeni objektiv, prosim pa za boljše alternative... na Nikonu je trenutno Nikkor AF-S 18-135mm f/3.5-5.6 G IF-ED DX, ki je sicer soliden objektiv glede na price/performance, ampak rabim biti vsaj 45 cm stran.

hvala in lp
smile-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
a bi ti rad makro obkejtiv ali pač objektiv, s katerim se lahko bolj približaš motivu oz. predmetu fotkanja?

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
sicer sem za Nikone bolj kot ne mrzel (al pa tud ne
evil.gif
), bi ti svetoval, da enkrat na šiht prineseš svojega, poskusno narediš par teh fotk in boš videl - če bo okej, nabavite službeni objektiv isti, ker v stvari gre za isto stvar, le kot si ugotovil - gre za drugačen mount.

pa mislim, da nekega makro objektiva tu ne boš pretirano rabil, je pa res, da imajo makro objektivi prednost v povečanju fotografiranega objekta (tvoja sigma ima razmerje npr. 1:4, makro objektivi pa 1:1)

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
S katerimi ne-makro objektivi pa se lahko bolj približaš predmetu fotkanja?

Skratka, meni je načeloma vseeno, kako se objektiv "imenuje", ampak zadnje čase vsaj v marketingu makro pomeni ravno to - da se lahko čimbolj približaš motivu.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik DrM007 pravi:
S katerimi ne-makro objektivi pa se lahko bolj približaš predmetu fotkanja?

Skratka, meni je načeloma vseeno, kako se objektiv "imenuje", ampak zadnje čase vsaj v marketingu makro pomeni ravno to - da se lahko čimbolj približaš motivu.

ja, v marketingu že, zato sem te pa vprašal, kaj točno bi rad. nekateri dokaj ekstremni širokokotniki pridejo kar blizu, če te zanima makro fotografija, potem pa to povej in kupi nikonovega 60 2.8 makro. Recimo. Ali pa 105. Ali pa tamron 90, ali pa sigma 150...itd.

colos

Pripravnik
12. jan 2008
494
6
18
Nekoč je bil soliden objektiv Sigma 105 /2,8 EX macro. Cena je okrog 500€ (nekaj manj).

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
potem bi znal biti tale kar primeren - beri opis.
grin1.gif

Sigma 70 mm Macro

Tale Sigmin objektiv velja za neverjetno ostrega. Sam ga sicer še nisem preizkušal ampak po menju nekaterih uporabnikov, ki ga uporabljajo je baje res huda zadeva.

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Ok da ne odpiram nove teme ko smo že pri nikonu in sigmi. Kakšno je vaše mnenje od Sigmi 24-70 2.8 tisti za okrog 500€ ko nima hsm motorčka in to.

lp

Nazadnje urejeno: