Solarni polnilec za GSM

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Pozdravljeni!

Skratka, moj dlančnik in pa fotoaparat lahko polnim preko USB-ja, pa me zanima, če se da kupit kakšen solani polnilec in pa da bi dobro opravljal svojo funkcijo (pravilna napetost in podobne stvari).
Zanima me, če kdo to uporablja in kako se obnese?

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Zanimivo, pri tolikih pogledih teme nobeden ne uporablja te zadeve... Potem je ziher brezveze
smile-1.gif

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Nekje doma mi leži ena taka zadeva...

Kupil sem bolj za foro, za $7, ima vse možne priključke.

Specifikacije:
Solar energy board 5.5v/80mA
Capacity 1350mAh
Output Voltage 5.5V ,1000mA

Zadevo lahko napolniš tudi prek usb. Drugače pa naj bi se polnila že ob manjši svetlobi, vsaj po statusni lučki sodeč. Sprazni se dokaj hitro, npr. iphone-a napolni nekje do polovice. To je bolj emergency power backup. Za bolj resno uporabo je verjetno potrebno iskati bistveno dražje zadeve, tam 50-100€. Velja pa več ali manj za vse te kitajske baterijske zadeve, malo denarja, malo energije.

Nazadnje urejeno:

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Jaz sem kupil tudi eno podobno zadevo v Italiji in ima tudi 0.8w ...input 5V 500mA....output 5.5V 800mA...Li-polymer battery : 2600mA

Polni se preko vtičnice 220...12....usb...in na soncu.

Napolni e71 v celoti pa še za polovico bi blo...tudi C6 mi napolni brez težav......paše lučko ima :D

Sem ga plačal celih 15 eurov...so bli pa malo slabši za 7 eurov.

primo

Pripravnik
4. maj 2010
61
0
6
Koper
Sicer ja tema stara ampak če koga zanima bom dodal moje iskušnje.
Jaz sem se zadnje dni veliko posvečal tem solarnim polnilcem. Namreč planiram bolj robinzonski dopust s kajaki okoli otoka Hvara in tako bo bolj problem imet stalno poln mobitel. Najprej sem nabavil tega: http://etrgovina.mobitel.si/iskalnik/?q... . Na soncu sem ga pustil okoli 10 ur in mi je dopolnil telefon za cca 9% in se je sparaznil. Potem sem ga polnil na elektriko preko USB in rezultat je bil isti. Torej ta je še slabši od tistega z Ebaya saj ne dela niti če ga polnim preko USBja.
Tudi iskušnje drugih na netu so podobna. Tako da sem prišel do zaključka, da so ti polnilci samo veliko zavajanje kupcev.
Lep pozdrav!
Zdravko

Nazadnje urejeno: