Šola retorike (po možnosti na Štajerskem)

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Pozna kdo kakšno dobro šolo/tečaj retorike, z neko normalno ceno, za predavanja pa bi bilo zelo zaželjeno, da so v MB ali CE. V LJ je tega dovolj, samo ne da se mi vozit dol. Katero bi pa od ljubljanskih priporočali?

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
To hodi seka moja v LJ vsak teden...bom jo ju3 vprašal kam. Je pa fuuuuul navdušena...

Sefan

Pripravnik
22. jul 2007
249
0
16
40
SG
Pravilnega nastopanja, izražanja, pravilne mimike obraza ter kretenj, govorništva, pač retorike... Nej me nekdo dopolni oz. popravi

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Sefan pravi:
Pravilnega nastopanja, izražanja, pravilne mimike obraza ter kretenj, govorništva, pač retorike... Nej me nekdo dopolni oz. popravi
Ja, nekaj takšnega pričakujem.

btw, na faksu smo imeli predmet "retorika". Celo leto smo pa poslušali zgodovino; Aristotel, Cicero in ostali filozofi. Na vprašanje zakaj se ne bi raje posvetili pravilnemu izražanju nastopanju je profesor zgolj odvrnil, da tisto ni retorika ampak govorništvo, mi pa imamo v predmetniku napisano retorika
bonk.gif

Upam, da so ga že skenslali.
evil.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Najboljša šola bo, če greš trezen ob 2h zjutraj po lokalih pogledat, kako se obnaša večina. No, tako se ne smeš obnašati, pa bo. Pa še denar za tečaj retorike si prihranil.
smile-1.gif

Drugače pa mislim, da je retorika bolj natančno pravilno izražanje. Naj me kdo popravi, ki je bolj pri tej stvari.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Natančno pravilno izražanje ter ustrezno nastopanje (to ni nujno javno nastopanje ampak tudi nastop pred npr. poslovnimi partnerji). Za vsakodnevno rabo to ni tako pomembno in je primerjava z gostilno kar ok, v poslovnem okolju pa je komunikacija ključna!

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Eto, sem se pozanimal:
ŠOLA RETORIKE d.o.o., Ljubljana
Modela sta bila pred dnevi na TV in sta komentirala nastope predsedniških kandidatov, tako da očitno gre za kr priznano šolo.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Tudi Boštjan Romih organizira tečaj retorike, bivši voditelj Milijonarja.

Jaz sem imel samo v Ljubljani, za druge kraje ne vem.

Stvar je zanimiva, sicer se nisem nič novega naučil, recimo da sem kakšno zadevo izpopolnil. Je pa potrebno imeti nekaj pameti pa boš takoj vedel kako se v določeni situaciji obnašati. Drugače pa si obuj nekaj udobnega, jaz sem začel s sabo nositi copate, ker predavanja se kar zavlečejo, več uric.

Tukaj imaš več informacij:

Glottanova

Nazadnje urejeno:

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
V Mariboru je bilo v teh dneh na dveh lokacijah šola oz. tečaj retorike.

Za malo si zamudil.

DMSBZT Maribor
tole je bilo za medicinske sestre, babice in zdravstvene tehnike

umi.si
tole je pa šola retorike in javnega nastopanja. umi večkrat razpiše takšne tečaje.

Malo spremljaj, mogoče bo spet se ponudila priložnost, da boš lahko obiskoval ta tečaj.

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
V Celju sem pa našla tole, malce drugače.
Je tudi že mimo oz. prepozno zate, ampak verjetno bo še kakšen datum izvajanja.

Retorika na malo drugačen način.

TEČAJ JAVNEGA NASTOPANJA IN KOMUNICIRANJA

Tečaj javnega nastopanja PSIHORETORIKA
Kako postanemo odličen (so)govornik?

Še nekaj dodatka zraven za osebno rast
wink-1.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Tale psihoretorika je nekaj podobnega kot Smiljan Mori. Ne hvala! Sprašujem zato, ker želim nekaj konkretnega, da te dejansko kaj naučijo, ne pa samo pumpajo s puhlicami kot verjetno kar polovica teh "šol". Oziroma kot je napisal Davidoff: Je pa potrebno imeti nekaj pameti pa boš takoj vedel kako se v določeni situaciji obnašati.
To vem že sam in za takšen tečaj, kjer mi bodo to povedali, je škoda denarja.