Soglasje za zasteklitev

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
kako naj izgleda soglasje za zasteklčitev balkona?

a ma kdo šimel?

terencehill

Pripravnik
2. mar 2011
209
2
18
a pa to sploh rabis? Pri nas jih ima pet zastekljeno, pa se nikdar ni prisel noben po podpis. Isto velja za klimo in balkonske ograje.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
u bistvu rabis. pr men je sicer enako, da noben ni pridobil soglasja. sm prvi. mogoče ga tud jst ne bom.

lp

tincelj

Pripravnik
1. okt 2008
430
0
16
obalca
pri nas je blo enako kot pri terechillu. en sosed je zasteklil balkon, brez da bi kogar koli kaj spraševal. tako da vprašanje, če sploh rabiš.
je pa res, da je ta naš sosed en totalen brzobraznež, ki ga nič ne briga za ostale...

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
mal pogooglaš in najdeš tole

"Potrebuješ soglasje vseh etažnih solastnikov - saj posegaš v skupne dele in naprave

Prve poskuse samovoljnjih posegov v izgled stavbe (beri gradnje kurnikov na balkonih) smo mi v naši soseski zatrli v kali.
Prijavi na inšpekotrat je sledila kazen za črnograditelja, ki je moral nato na lastne stroške spravit balkon v prvotno stanje. Od takrat dalje je s tem mir, ki traja že skoraj 10 let.
"

čisto odvisno kakšne sosede imaš. Pravilno je da dobiš soglasja, je pa možno da tudi, če narediš brez, da ne boš imel težav.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
Glede teh zasteklitev in sprememb izgleda. živim v bloku letni 80 in nekako takrat ni bilo nobene projektne dokumentacije kako mora izgledati zastekljen balkon, niti kje imaš lahko klimatsko napravo. Če pa so bloki novi, pa je nekako to že v projektni dokumentaciji predvideno. In seveda prav je, da stanovalci to spoštujejo.

lp

I

Izbrisan uporabnik #488

Odvisno tudi od balkona, če ga je možno šteti za skupne dele...

anovak99

Pripravnik
8. maj 2010
255
2
18
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
mal pogooglaš in najdeš tole

"Potrebuješ soglasje vseh etažnih solastnikov - saj posegaš v skupne dele in naprave

Prve poskuse samovoljnjih posegov v izgled stavbe (beri gradnje kurnikov na balkonih) smo mi v naši soseski zatrli v kali.
Prijavi na inšpekotrat je sledila kazen za črnograditelja, ki je moral nato na lastne stroške spravit balkon v prvotno stanje. Od takrat dalje je s tem mir, ki traja že skoraj 10 let.
"

čisto odvisno kakšne sosede imaš. Pravilno je da dobiš soglasja, je pa možno da tudi, če narediš brez, da ne boš imel težav.

Mislim da ne potrebuješ več soglasja vseh etažnih temveč samo večine.
Dve leti nazaj sem naredil tako, da sem prvo stopil do upravnika, ki mi je napisal da nima nobenih zadržkov glede tega. Nato sem na A4 list dal seznam lastnikov, se podpisal sam in nato šel do tistih ki jih poznam, ostali pa niso nič komplicirali, ko so videli že toliko podpisov in naprintan mail upravnika.