Soglasja k gradbenemu načrtu

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Med drugim so potrebna soglasja komunale (voda, kanalizacija) in elektro. Vsaj ta me ta trenutek nabolj zanimajo

Hipotetična situacija, ki se lahko hitro spremeni v realno; recimo da imam kos zemlje na katerem občina dovoli gradnjo ene normalne hiše.

1. ta kos zemlje je bogu iza nogu in bi za elektro in komunalo pomenilo nesorazmerne stroške vlečenja vodov do mene. Se lahko odpovem tej "uslugi" in mi vseeno dajo soglasje?

2. vodo prestrežem z neba, kanalizacijo speljem v malo biološko čistilno, za elektriko poskrbim sam (potok, veter, sonce, karkoliže ...); je šansa da dobim soglasje?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
1. vodovod ni problema
2. kanalizacija, če je predvidena, jo boš mel, pa se postav na glavo. oz bo pot do bioloske trnova. če kanalizacije ni, bo šlo
3. elektrika..no kle se ti pa vsi smejijo

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Pust zdej to da se smejejo. Konec koncev se jaz v teoriji odpovem elektriki nasploh, pa si svetim z leščerbo (za drugo elektriko itak načeloma ne rabim).
Vprašanje ostaja - lahko pod temi pogoji (torej moja izjava, da jih ne bom terjal za vod; plačam pa prispevke, če vztrajajo na tem) dobim soglasje?

Vem da to ni običajna praksa, recimo da me zanimajo robni pogoji ...

(s smehom pa bi jaz bil previden; ti povem da se splača bit moj prjatu
pozdrav.gif
)

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
za soglasja načeloma ni problema. itak ti vse plačaš če hoče imeti.
vodovodarji lahko sicer rečejo da moraš imeti hidropak ali kaj v tem stilu, ker je tam prevelik-premali pritisk
elektro ti napiše ok.
vse plačaš
je pa hec, da če ne moreš dobiti zaradi nekega čudnega razloga vode potem ti ne dajo soglasja tudi če imaš svoj vir. ( no tak je bilo, pa dvomim da se je kaj spremenilo ) brez vodnovodarjev pa ne gre

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:

je pa hec, da če ne moreš dobiti zaradi nekega čudnega razloga vode potem ti ne dajo soglasja tudi če imaš svoj vir. ( no tak je bilo, pa dvomim da se je kaj spremenilo ) brez vodnovodarjev pa ne gre

Tegale pa ne razumem
sprasujem se.gif
Mislim, jasno mi je da ne gre brez njih, ampak kaj si mislil s temle "da če ne moreš dobiti zaradi nekega čudnega razloga vode potem ti ne dajo soglasja tudi če imaš svoj vir "?

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.134
197
63
vse moraš imeti...brez ne bo šlo (soglasij mislim)
vodovod (javni ali vaški), elektrika, kanalizacija (javna ali čistilna naprava)
ostali ni potrebno in je po želji (plin, telefon, kabelska..)

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Ja, razumem da so potrebna ta soglasja. Vprašanje je ali jih lahko dobim ob naštetih pogojih?

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
elektro, kolikor jaz vem ne dela težav.
vovodovodarji pa lahko, če ni zadisti vode recimo. vaško vodovod ki je bil dimenzioniran za 10 bajt gori pa je sedaj 10 kmetij in 50 bajt.
potem ti rečejo ne.
najprej greš na občino po pogoje - lokacijsko
potem greš do vodovodarjev, potem do elektra. potem pa začneš z načrtom

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
glej pojma nimam. verjetno ime naša država finte, pa se boji, da boš potem zahteval vodovod, ker ti bo zmanjkalo dežja, ali pa ne boš dobro vzdrževal bazena itd.
idi najprej po lokacijsko da veš če lahko spljoh gradiš in kaj lahko gradiš, potem pa lepo do toplovodarjev pa bodi fin. rabiš samo soglasje nič drugega. ne rabiš potem od njih več nič. samo iebeni papir. enako od elekta
soglasja za kanalizacijo ni, kolikor jaz vem. je itak obvezen priklop če obstaja. v kolikor pa ne, pa je obvezna čistilna naprava ( samo noben tega ne kontrolira potem )
če pa ti že veš slučajno, da si recimo 5 km od najbližjega vodovoda, potem pa poskrbi, da ti bo v lokacijski pisalo, da lahko uporabiš svoj vir vode oz da ne piše proklop na javni vodovod...

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
No viš, saj to me zanima; se da zmenit al ne? Lokacijska ni problem, denar za prispevke tudi ne, moja izjava da jih ne bom držal za kohones lahko zaradi mene navedena v uradnem listu ...
Hočem samo, da me pustijo pri miru in da mi dajo papir da lahko zidam ...

(saj vem da si ti odgovoril po svojih močeh in ne najedam tebi osebno)

((ugotavljam, da se bo treba prikopat do človeka na komunali in elektru, ki dajeta soglasje, če bom hotel izvedet točno))