sodavica

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Pa sporoči če imajo, bi pasalo za špricerčke v tej vročini
wink-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Kupi na bolhi. Mas za 20 eur samo se bombice kupis. Ce pa folk ni nekaj navajen na koktaile kupi navadno radensko neke hude razlike ni opaziti. Meni je bil okus isti kot v gostilni pa tudi gostje se niso pritozevali
smile-1.gif

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83
Kaj je sploh fora sodavice?
Razlika od radenske, razen v mineralni sestavi?

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik pocast pravi:

predvsem v okusu,sodavica je navadna voda z dodanim co2,medtem ko so recimo mineralne vode z dodanim co2 večinoma slatine in so slankastega okusa,morda je radenska še najmanj "slana" med tem ko je kaka jamnica polom za koktejle

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik pocast pravi:

predvsem v okusu,sodavica je navadna voda z dodanim co2,medtem ko so recimo mineralne vode z dodanim co2 večinoma slatine in so slankastega okusa,morda je radenska še najmanj "slana" med tem ko je kaka jamnica polom za koktejle

aha, potem bi lahko to naredil sam doma....vodo v sod za pivo, nabiješ CO2 jem pritisk na kaka 2 bara in daš na hladno za en teden, da se CO2 "vpije" v vodo. Nato pa točiš z aparatom za pivo
cool-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Jao komplikacij. Recimo mojito 1-1 radenska in rum, cuker, meta, limeta, poln kozarec ledu.... Ce ti porajtas a je noter radenska a voda svaka ti cast
smile-1.gif
)

z radensko ga še nisem pil,pil sem ga z jamnico in gazirano dano in ja okus je drugačen
tongue-1.gif
tak bolj slankast

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.235
2.831
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Jao komplikacij. Recimo mojito 1-1 radenska in rum, cuker, meta, limeta, poln kozarec ledu.... Ce ti porajtas a je noter radenska a voda svaka ti cast
smile-1.gif
)

Vsak porajta razliko. Soda je navadna voda in je zelo primerna za mešanje pijač, ker je brez okusa.