Soda bikarbona

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Jo kdo uporablja v kozmetične namene?

Slišal da se jo uporablja za odstranjevanje zobnega kamna na zobeh (in zelo uporabna pri starejših za čiščenje protez)...in zdaj gledam da je stvar širše uporabna:

http://www.sodabikarbona.si/soda_bikarbona_v_naravni_kozmetiki.html

Kake osebne izkušnje?

(Jaz sem jo do zdaj uporabljal zgolj kot škropivo na drevju
wink-1.gif
)

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Umivajo si lase in zobe, o dajejo v hladilnik, da nase veze neprijetne vonjave, posipajo jo v cevlje iz istega razloga, za ciscenje odtokov , kuhanje, za blazenje zelodcne kisline itd..koristna stvar..

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Namesto mehcalca, za ciscenje plehnatih stvari, pasta s kisom 1:1 je pa eno najboljsih cistil.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
vse stvari je potrebno jemat mal z rezervo:)
zobe sem si parkrat opral s sodo. tist z videa, ko doda še sol zraven, pa se mi zdi čist pregrobo.
Sam nisem opazil, da bi imel veliko bolj bele zobe. Ne vem, če je sploh bil razlika.

Kot pri vsaki stvari, pa se tudi tukaj najde kaj proti.
Na netu najdeš miljon "receptov" kako si očistit obraz.
Evo tukaj pa trdijo drugače;) http://lifestyle.enaa.com/lepota/10-stvari-ki-jih-nikoli-ne-smes-nanesti-na-obraz.html

quagga

Pripravnik
4. jul 2015
111
1
18
Tale stran v prvem linku je... khm, raje ne napišem. Toliko neumnosti ne najdeš kar tako.

Soda bikarbona je bulšit še posebno kar se tiče čiščenja in še posebno kombinacije kis/soda bikarbona (kar itak rezultira v približno nevtralnem natrijevem acetatu). Natrijev karbonat (pralna soda) ima vsak visok pH tako, da lahko z njim še kaj očistiš. Če hočeš nadomestek mehčalca, uporabiš samo kis (ki mimogrede kar dobro deluje, kjer je trda voda).
Zob ne beli soda bikarbona ampak vodikov peroksid.
Olje čajevca je strupeno. Jaz si ga ne bi točil v usta.
In še in še...

In nenazadnje. Soda bikarbona, ki jo na strani prodajo (polkilsko pakiranje od Solvay) stane v Mercatorju 1.59, torej bistveno manj, kot na tejle strani.

B81

22. jul 2007
36.888
10.457
113
Tega sem pol skatle spil, potem pa vprasal, ce je ok ali ne.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.569
4.490
113
49
Na sončni strani ALP
Še otroci se igrajo vulkan. Imaš model vulkana iz gipsa kateri ima na vrhu odprtino kamor nasuješ sodo, nekaj ceta in preko vliješ kis.
Malčka navdušena še posebej, če dodaš malo rdeče tempera barve in že imamo pravi vulkan
smile-1.gif

Podobne teme