Socialna pomoč, minimalna plača

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Minimalno neto plača znaša okoli 500 evrov ( + prevoz + malica), to je malo, če živiš v najemniškem stanovanju, socialna pomoč znaša okoli 230 evrov in je zadnje čase veliko govora iz strani cekina, da je to vsota, ki ne zagotavlja preživetje a jaz se sprašujem, če bi znašala socialna pomoč 300 in več evrov bi večina samo to socialno pomoč vlekla + poleg še malo fušala.
Naslednje leto se bo zvišala na 280 evrov, jaz mislim, da delajo napaka, 230 evrov res ne zagotavlja preživetje celega meseca a s tem ljudi spravimo k pameti, da si v najkrajšem možnem času dobijo novo delo, ker s 230 evri le stežka preživiš.

OFF: Delam, nisem socialni problem, da ne bo pomote.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Minimalno neto plača znaša okoli 500 evrov ( + prevoz + malica), to je malo, če živiš v najemniškem stanovanju, socialna pomoč znaša okoli 230 evrov in je zadnje čase veliko govora iz strani cekina, da je to vsota, ki ne zagotavlja preživetje a jaz se sprašujem, če bi znašala socialna pomoč 300 in več evrov bi večina samo to socialno pomoč vlekla + poleg še malo fušala.
Naslednje leto se bo zvišala na 280 evrov, jaz mislim, da delajo napaka, 230 evrov res ne zagotavlja preživetje celega meseca a s tem ljudi spravimo k pameti, da si v najkrajšem možnem času dobijo novo delo, ker s 230 evri le stežka preživiš.

To je malo tudi, če živiš v lastniškem stanovanju!
Čeprav je minimalna neto plača v resnici bližje 600 kot 500€ (z malico in prevozom to cifro tudi preseže) je to zelo malo. A žal je tudi "to zelo malo" za določene dejavnosti občutno preveč. To je tisto, kar nam protiglobalisti že dolgo razlagajo.

Kaj je uspešno globalno podjetje? Podjetje, ki proizvaja tam, kjer je delovna sila najcenejša, surovine in polproizvode kupuje tam, kjer jih dobi najugodneje in te proizvode prodaja tam, kjer na njih največ zasluži.

To nas je pripeljalo do tega, da v evropi posamezne branže niso več konkurenčne (predraga zemljišča, "prestroga" okoljska zakonodaja, "preveč sociale" ipd.).

Mimo tega žal ne moremo.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.138
3.194
113
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Naslednje leto se bo zvišala na 280 evrov, jaz mislim, da delajo napaka, 230 evrov res ne zagotavlja preživetje celega meseca a s tem ljudi spravimo k pameti, da si v najkrajšem možnem času dobijo novo delo , ker s 230 evri le stežka preživiš.

Povej ti to eni 50 letni šivilji ali delavki za trakom na področju kjer že tako ni nobenih služb. Poznam take ki bi delali karkoli so zmožni pa ne dobijo dela....je pa res da je tudi veliko takih ki nebi dvignil kurca za minimalno plačo

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
,,Razviti svet,, se je vedno selil ,,levo,, ..Azija -Evropa -S Amerika , zdaj je na vrsti spet Azija ,ko bo naša kupna moč ,zaradi brezposelnosti, padla blizu nule ,bodo tvoji vnuki za 2krompirja na dan, igrce vkup pacali , kitajski jih bodo pa špilali.
Še pred tem pa bojo tvoji otroci za golo preživetje ,razprodali vse ,kar jim boš ti vkup nagrebel ,-ta proces se že začenja s takimi pogoji za socijalne.-....ti ,ki si se trudil in nisi vsega sprot zagonil ,ne dobiš nič , onemu pa pripada ,ker je revež kljub dobrim dohodkom vse porabil in pač nima .
uf-1.gif

Kot vidim se večina tule s tem strinja in argumentira ,da tak pač mora bit , zato vas pa jst vedno tak veselo zmerjam ,ker sem prepričan ,da bi lahko blo tud drgač -dobro za nas in naše potomce.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Citat:
Povej ti to eni 50 letni šivilji ali delavki za trakom na področju kjer že tako ni nobenih služb. Poznam take ki bi delali karkoli so zmožni pa ne dobijo dela....je pa res da je tudi veliko takih ki nebi dvignil kurca za minimalno plačo

Če jaz pol leta ne sledim razvoju na mojem področju, grem lahko samo še na zavod.

Sorry, kdor se ni pripravljen izobraževati (in to celo v svojem prostem času, kako bogokletno!), po potrebi morda tudi prekvalificirati ... bo žal brez dela. Takšna je realnost. Prilagodi se ali pa životari. Seveda se sliši kruto in grdo. Ampak namesto, da država zapravlja milijone za ujčkanje takšnih (zmanjka pa za invalide, ki res ne morejo delati), naj jih raje že enkrat končno postavi na realna tla. Leta 2010 v Sloveniji pač ne rabimo par tisoč šivilj.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
....tud nekaj tisoč priseljencev na socijalni ne rabimo pa jih vseen mamo....pa še nove uvažamo.

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
Citat:
Uporabnik capl pravi:
....tud nekaj tisoč priseljencev na socijalni ne rabimo pa jih vseen mamo....pa še nove uvažamo.

ja eni si s tem pridobivajo glasove na volitvah
rolleyes-1.gif

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
ja vendar smo še zmeraj zadosti "bogati" da bogatejše države podpiramo... mogoče računamo tudi na njihove glasove na volitvah
bonk.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ne..temu se pa reče tkole nekak.

v jugi se je reklo sava teče dol

91 se je reklo beograd ne bo nikoli več govoril kako bomo

no, 2010 mnogi že vidijo, da denar leti v bruselj in da bruselj govori kako bo.

čez 10 let bo to videla več kot polovica.

ampak lej, vedno se molze, enkrat ene, drugič druge

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.105
464
83
45
dolenska
Sam tudi minimalc je katastrofa trenutno. Sem ravno danes mal vlekel stroške na kup+kreda in po pravici povedano na tenkem piskam. Kakšna bo prihodnost ne vem, sigurno pa ne lepa, ker imam 2 avtomobila in roko na srce res iztrošena.
Po drugi strani pa gredo miljoni (sto posto) za lenuhe. Ravno v moji familiji je primer. dec celo življene živel na plečih ženske. Ta je sedaj spokala. Je takoj nastala kriza, ker model nič ne dela, ni denarja, položnice pa so. Kar sedaj šele spoznava, po 50 letih. seveda tipo hoče ločitev, ker dobi od "vojske" (bil v deset dnevni vojni) cca 500€, če je poročen pa 130€ se mi zdi.

Tle je še druga zgodba, ker je ta ženska skoz vlagala v kmetijo a lastnika sta pol pol ona pa nima, da bi ga izplačala. Kako je s računi, dobr veste, ker se je dalalo pač s pomočjo sosedov,....

Mogli bi te lenuhe, simulante in priseljence mal prizemljit. Kako, nevem, ker nisem dovolj pameten.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
tvojih lenuhov je več kot vseh priseljencev.

in v tvoji zgodbi je rdeča rit zenska, ki dela in tip k jo ne poservisira.

povzetek pa prav, da s eprizemlji tut priseljence.

jaz pa pravim, da to zensko en bosanc orng prtisne, pa bo lenuh spozdil pred 'rukom čoveka', ona bo poservisirana, kmetija rešena itd..

Floki

Guru
6. sep 2007
10.138
3.194
113
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
Citat:

Če jaz pol leta ne sledim razvoju na mojem področju, grem lahko samo še na zavod.

Sorry, kdor se ni pripravljen izobraževati (in to celo v svojem prostem času, kako bogokletno!), po potrebi morda tudi prekvalificirati ... bo žal brez dela. Takšna je realnost. Prilagodi se ali pa životari. Seveda se sliši kruto in grdo. Ampak namesto, da država zapravlja milijone za ujčkanje takšnih (zmanjka pa za invalide, ki res ne morejo delati), naj jih raje že enkrat končno postavi na realna tla. Leta 2010 v Sloveniji pač ne rabimo par tisoč šivilj.

prestrukturirat v kaj ( če ne dobi dela kot čistilka, kuharica, šivilja.......) v kovača, v doktorja matematike ali pa inženirja strojništva in elektrotehnike ali pa še najbolje da gre za zdravnika teh rabijo veliko.