Sobna ali znanja antena

Flikca

Pripravnik
12. mar 2013
307
6
18
Škofja Loka
Pozdravljeni!
Živim v stanovanjskem bloku. Ker je očitno stanovanje zelo izolirano na sobno anteno ne dobim nobenega tv programa. Ko sem sobno anteno postavil ven na balkon je pa našla samo TV3 medias. Zanima me če se, da dobiti kakšno močno zunanjo brezžično anteno oz. močno sobno anteno, da bi lahko dobil vse tv kanale. Živim v Škofji Loki in imam balkon kontra Krvavcu to se pravi okno je obrnjeno proti jugu.

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.901
55
63
Če dobiš TV3 medias, potem dobiš tudi ostalih 7 programov, ki so v istem muxu . Anteno boš pa verjetno moral postavit na, ali pod streho bloka.

Mikulja

Fizikalc
9. feb 2012
1.111
0
36
katera antena pa je najboljša za na balkon?
Da ne prekinja ko kakšen avto pelje mimo bloka.
so te dobre?

$T2eC16Z,!yUE9s6NG%29oTBRK0zvQdmw~~60_58.JPG

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Škofja Loka ima oddajnik na Lubniku. To je proti zahodu ali malo severneje, odvisno kje v Škofji Loki si doma.
Priporočam ti zunanjo anteno z boljšim dobitkom, da ti ni potrebno uporabiti ojačevalnika. Anteno se priključi na TV s koaksialnim kablom - brezžično ni mogoče (možno je samo, če imaš IPTV).

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Vsaka antena, ki ima širokopasovni ojačevalnik je občutljiva na motnje starih mopedov in starih avtomobilov.
To pride zelo do izraza na podeželju.
Sobne antene so še bolj podvržene temu, ker imajo močnejši širokopasovni ojačevalnik slabše kvaliteta.

Flikca

Pripravnik
12. mar 2013
307
6
18
Škofja Loka
Sem probal navadno sobno anteno, pa drug (nov) televizor, pa mi najde vse TV kanale. Zgleda, da sem imel prej zelo slab digitalni vmesnik.