Snežna lopata za v avto

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Iščem nekaj kvalitetnega pa da gre na čimmanjši plac. Ponudba v Leclercu (nikakršnen ročaj) in Merkurju (rob je plastičen, hočem kovinskega) me ni prepričala.
Rabim bom verjetno enkrat na dve leti, samo takrat hočem, da dela, ne pa da se morebiti zlomi že pri tretjem zamahu. Vsekakor mora imeti kovinsko strgalo ter trdno držalo. Kje torej dobiti, da ne preiskujem vseh trgovin?

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Ma, kaj vi to predlagate neke lopatice.
Poglej za lavinsko lopato (recimo vaude, nekaj takega.

Res je, da je plastična a je dejstvo, da je zelo vzdržljiva in praktično ni lomljiva.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.521
1.109
113
Jest sem jo ene dve leti nazaj kupil v OBI-ju za cca. 10€, ko sem jo slučajno opazil. Je pa celotna kovinska, zložljiva, v praksi tudi sprobana in je vzdržljiva...

Pongo

Pripravnik
19. jul 2007
644
0
16
Obišči stran
Jaz sem jo kipil cca 2 leti nazaj.
je v žogu, drugače pa je zložljiva, oziroma lesen štil privrtiš v lopato, ki je iz aluminija.

Proizvajalec je konstill.

Še link Konstill

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Tudi moj glas gre vojaški lopati ker jo lahko uporabiš kot rovnico . Slednje zna bit uporabno če je sneg zmrznjen in takrat z navadno lopato ne bo kaj dosti koristi.
V prtljažniku celo leto vozim "ašovčič" jugo vojske z lesenim ročajem.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Jaz sem jo kupil kar na Petrolu. Aluminijasta, dolga cca. 110 cm, lesen ročaj, na koncu plastičen trijotnik da bolje primeš.

Sem jo dobil po polovični ceni, ker je bilo tisto železo kjer pride v stik s tlemi rjasto.
cheer.gif

landcruiser

Fizikalc
19. sep 2007
288
33
28
Jaz uporabljam tole:

131520_P.jpg

link

Lahka in zelo močna. Večinoma je v uporabi za odkopavanje iz peska, pride pa tudi prav za razbijanje pomrznjenega snega.

landcruiser

Fizikalc
19. sep 2007
288
33
28
Jaz sem jo kupil tule.
Fiskars izdelke prodajajo nekatere trgovine s kmetijsko opremo. Včasih je to lopato imel v ponudbi tudi Mamut iz Mengša.
Drugače je najbližja trgovina s tem v Italiji blizu Gorice.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.531
2.909
113
v lokalni ostariji
vse te igrace so za en k...edino vojaski asovčici (in podobni derivati) so ok!!! za odkidat, ce je pa treba pa se led nardi pa ga kamot zbijes! pa se ce ti zena tezi se lahko na vrtu vkopljes:)

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
Citat:
Uporabnik voznikvozniku pravi:
AMZS ima zložljivo plastično lopato za 10 EUR, izgleda dost kvalitetna in za sneg precej boljša kot pa tiste male vojaške lopate.
zložljiva lopata

Tako lopato sem imel v nekdanjem službenem avtu in je dobra sam za odmetat sneg na dvorišču... Če se pa z avtom nekam zakoplješ pa ne pride v poštev, ker je plastična in nima močnega robu, da bi recimo lahko razbil kakšen led...