snemanje zvoka - vokala

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
947
136
43
Živjo,

imam en digitalni snemalnik zvoka, kitajski:
takle kot tale

Ko z njim posnamem petje (ženski glas med solo petjem, gre kar v višavo), so vsi visoki zvoki popačeni.
Če pogledam datoteko v npr. Audacity, vidim tole:

Izgleda, kot bi bilo vse, kar presega neko amplitudo, porezano.

Če posnamem podoben zvok direktno z notebookom v Audacity, lahko zmanjšam jakost mikrofona in se mi to ne zgodi, zapis pa izgleda takole:

Igral sem se z nastavitvami (so bolj kitajske kot ne) na snemalniku, vendar brez opaznih sprememb.

Kako naj poskusim "usposobiti" snemalnik za takšno snemanje? Bi lahko bili problematični mikrofoni? Snemano je oboje z istimi stereo mikrofoni (pač neki mikrofoni, priloženi snemalniku). Pri snemanju z računalnikom ni izgledalo tako porezano tudi, ko je bila jakost snemanja nastavljena višje (se je pa slišala distorzija).

Že iz nejasnega zapisa je verjetno razvidno, da nisem nek poznavalec in da tavam bolj kot ne v temi. Vsakršna pomoč ali nasvet, v kateri smeri iskati rešitev za dotični snemalnik, bi bila dobrodošla.

Hvala!

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
Težava, ki jo imaš je da ti zabije ali predojačevalec v snemalniku ali pa same mikrofone. Poglej ali ima snemalnik kako možnost kje nastavit Padding -10 ali pa celo -20. Ali v nastavitvah ali pa je stikalo ...

Drugo pa je žal potem zamenjat in si omislit kaj drugega ...
lp Avi

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
947
136
43
Hvala, v nastavitvah nisem nič podobnega našel.
Poskušal sem predvsem dve nastavitvi spreminjat:

- noise reduction
- recording gain (???)

pa ne odpravim napake.

Bom probal še z drugim mikrofonom, če bo kaj bolje.

Hvala za nasvete!

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
- noise reduction bi dal jst za začetek na off
- recording gain pa znižaj na minimum in potem počasi večaj.