Snemanje TV oddaj na USB kljuc

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Imam USB kljuc velikosti 1GB. Ko ga vstavim v digitalni (DVB-T) sprejemnik, mi TV ekran izpise sledece:

Total: 0,94GB
Free: 0,47GB
Used: 0,46GB
Time shift: 0,00GB
Rec Free: 0,00GB
Vprasanje: zakaj ni mozno za snemanje uporabiti se preostalih 0,47GB, ki so "prosti"??
Lp

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Saj kljuc je sformatiran. Ni mi jasno, zakaj se lahko posname samo polovica kljuca (od 1GB samo cca 470MB).
Lp

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Nekatere naprave uporabljajo lasten format, torej moraš formatirati v njihovem meniju.

Za tvoj TV ne vem. A drugi ključki pa delajo kot treba?

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Snemati sem poskusal na digitlnem (DVB-T) sprejemniku. Ce kljuc sformatiram preko PCja ali ga sformatira digitalni sprejemnik je zadeva enaka. Uporabil sem samo en USB kljuc.
Ceprav dejansko ne vem tocno, kar bi naj termin "Time shift" pomenil, predvidevam, da med zapisovanjem/snemanjem oddaje ne utegne dovolj hitro zapisovati podatkov, pa jih zacasno odlaga v podrocje "Time shift".
Poskusil bom z vecjim kljucem ali pa kar na zunanji HDD.
Lp

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
"Time shift" je namenjen temu, da recimo gledas en film, ki je ravno na sporedu... te prime, da bi med filmom naredil inventuro v hladilniku, noces pa zamuditi filma... Takrat aktiviras "pauzo" (aktiviras funkcijo Time shift) in zacne se snemanje... ko izpraznis hladilnik in privleces vse, kar potrebujes do TVja, pa nadaljujes z gledanjem filma, ki se predvaja iz posnetka, hkrati pa snema dalje, da lahko pogledas do konca
smile-1.gif
...

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Prakticno, ni kaj. Vendar me zanima, ce lahko to funkcijo izklopis oz. sam dolocis, koliko prostora bos na USB kljucu pustil v uporabo za Time shift. Sprasujem na splosno, saj v sprejemniku, ki ga uporabljam (Denver 107HD), te moznosti ni oz. je ne najdem.
Hvala za razlago.
Lp

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Logicno bi bilo, da ce tega nikoli ne uporabljas, tudi ne zasede nic prostora. Koneckoncev zadeva ne more vnaprej vedeti koliko prostora bo sploh potrebnega za timeshift (kaj ce ti poleg obiska hladilnika moras se na WC in babo poblizje pogledat ?), torej nima smisla, da ni karkoli vnaprej alociral. In ce ni nic alociranega, pa tudi nic nisi porabil, bi moralo ostati vse prazno za druge reci.

slako

Pripravnik
22. okt 2007
208
0
16
vrhnika
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
"Time shift" je namenjen temu, da recimo gledas en film, ki je ravno na sporedu... te prime, da bi med filmom naredil inventuro v hladilniku, noces pa zamuditi filma... Takrat aktiviras "pauzo" (aktiviras funkcijo Time shift) in zacne se snemanje... ko izpraznis hladilnik in privleces vse, kar potrebujes do TVja, pa nadaljujes z gledanjem filma, ki se predvaja iz posnetka, hkrati pa snema dalje, da lahko pogledas do konca
smile-1.gif
...

To si pa zelo lepo razložil !
hysterical-1.gif