Snemanje CDja za star audio sistem

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Imam nek star audio sistem na CDje. Bralnik CDjev je precej izbirčen pri predvajanju CDjev in mi stare posnete CDje (15 let stari) prebere, novih posnetih z novim računalnikom pa ne. Tudi če sem zmanjšal hitrost snemanja, ne pomaga.
Kakšen predlog, kako posneti CD, da bo ta predvajalnik predvajal glasbo? Seveda snemam v glasbeni CD obliki, ne MP3, ker tega pa res ne pozna :).

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
zamenjat medije in/ali pekač. audio cedeje se je včasih peklo na speed 1x.
poglej po bolhi za kakšen star računalnik z pekačem...če pač ne moreš brez audio kremenčka.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.996
1.439
113
Imam nek star audio sistem na CDje. Bralnik CDjev je precej izbirčen pri predvajanju CDjev in mi stare posnete CDje (15 let stari) prebere, novih posnetih z novim računalnikom pa ne. Tudi če sem zmanjšal hitrost snemanja, ne pomaga.
Kakšen predlog, kako posneti CD, da bo ta predvajalnik predvajal glasbo? Seveda snemam v glasbeni CD obliki, ne MP3, ker tega pa res ne pozna :).

Na konci oznaci zapri cde. Onemogoci naknadno dodajanje vsebine. Sem pozabil tocen iraz, je minilo nekaj let.

skopiraj na nov cd, CD-R 650 mb če je mogoče, drgašč 700, kaj bojl eksoptičnega pa ne, snemaj z max 4 kratno hitrostjo. Ja pobere cel dan, sam pa zna funkcionirat

cd je mislim da dobiš v Muellerju

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Tezava je da novejši CDji in tudi pekači ne Morejo zapisovati na nižjih hitrostih.
Imam en 15 let star prenosnik, ampak so cdji 52x in baje naj ne bi snemal z bistveno nižjo hitrostjo.
CDje sem zaključil.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
cedeje lahko pečeš DO hitrostne oznake. če je 1x, 4x ali 32x ni važno. le če ti program omogoča izbrati željeno hitrost. teh je pa bolj malo. probaj z img burn.

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.011
834
113
Nasvetov in opcij malo morje.. bos “diplomiral” preden bos nasel pravo in delujoco kombinacijo..
kaj pa ce bi obrnil - kupis nek novejsi sistem alpa bluetooth zvocnik in obstojece CDje skonvertiras v mp3.. pa je to to..
Sej lepo da “zganjas nostalgijo” - ampak zame je nostalgija plosca z vsemi rituali, prasketanji in preskakovanji igle.. CDja pa prav nic ne pogresam..

luka51

Guru
16. avg 2007
14.388
5.669
113
Lahko, da je laser slab v predvajalniku. To je lahko eden izmed znakov, da ne bere spečenih cedejev. Si ga probal očistit?

tony

Guru
23. jul 2007
9.644
1.477
113
cedeje lahko pečeš DO hitrostne oznake. če je 1x, 4x ali 32x ni važno. le če ti program omogoča izbrati željeno hitrost. teh je pa bolj malo. probaj z img burn.
Glasbene cedeje se pece z max. 8x hitrostjo, drugače se sliši napake na malo boljšem feršu. Če hočeš biti bolj ziher, pa raje še z manjšo hitrostjo.

Norije z vinilkami pa nisem nikoli razumel. Bo naslednja generacija neo-hipijev začela padati na kasete? Voščene valje?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
41.995
5.631
113
Pomaga tud če kupiš svež pak CDjev....da ne pečeš lih na 15let stare iz katerih si obrisal prah dol...

• Všeč mi je
Reactions: tony

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.437
797
113
v leru
navi-guru.blogspot.com

Hitrost snemanja je odvisna samo od pekača. Stari dinozavri imajo možnost 1x ali 2.4x. Ampak res stari, ponavadi tisti, ki so bili še na IDE vodilu. Programi za snemanje ti sicer dovolijo nastavit hitrost snemanja, problem je le v tem, da če pekač ne zmore počasnega snemanja potem nastavitev ignorira in si vzame pač najnižjo, kot jo ima sam..v večini primerov je to 16x

• Všeč mi je
Reactions: sad

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Lahko, da je laser slab v predvajalniku. To je lahko eden izmed znakov, da ne bere spečenih cedejev. Si ga probal očistit?
Sem dal čistilni CD že čez...
Nasvetov in opcij malo morje.. bos “diplomiral” preden bos nasel pravo in delujoco kombinacijo..
kaj pa ce bi obrnil - kupis nek novejsi sistem alpa bluetooth zvocnik in obstojece CDje skonvertiras v mp3.. pa je to to..
Sej lepo da “zganjas nostalgijo” - ampak zame je nostalgija plosca z vsemi rituali, prasketanji in preskakovanji igle.. CDja pa prav nic ne pogresam..
Delno imaš prav, ampak imam svoj razlog, zakaj si želim, da bi zadeva delovala na CDje. Hvala za mnenje sicer.

• Všeč mi je
Reactions: ncnifrej

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.011
834
113
Mal strelam na blef..
a ti ta posnet cd dela v kaksni drugi napravi?

konvertiras mp3 v cd in posnames? Al kopiras cd na drug cd?

Da ni kaksen copyright protection? Na DVDjih vem da je vcasih bil (copy in region protection).

tony

Guru
23. jul 2007
9.644
1.477
113
Audio CDji takih reči nimajo... Je pa res, da jih je treba snemati kot audio CD in ne kar kot data...