snemalna enota + 4 ali 8 kamer - katere?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.452
146
63
Torej za en objekt moram najti nek best buy videonadzorni sistem, išče se nekaj "najboljšega" imed teh ebay/aliexpress variant.

Snemano bo zunaj, primarno bo samo 4-5 kamer,tako da je smiselno kupiti snemalnik za 8 kamer oziroma istočasno kar v začetku že 8 kamer. Ponoči je vse skupaj osvetljeno tudi z reflektorji imajo pa kamere bolj kot ne za silo svoj IR...

Je kdo kupoval v zadnjem času? Cenovni plan za komplet je do 200eur, želja je pa po izbiru modela ki ima čimvečjo resolucijo za tak denar.

KLIK1
KLIK2
KLIKA3

Nekaj v tem stilu, kateri podatki so pravzaprav najbolj pomembni?

I

Izbrisan uporabnik 3287

jaz tudi iscem nekaj takega. cena do 1000 eur. lahko tudi kak nas ponudnik.

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
ti to resno?

Za ta denar dobiš eno kvalitetno IP kamero?

Kamera IP 3mpixel cca 140eur
Snemalnik cca 200eur
disk 50eur
router s poi 100eur

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Dobro pa napisal je v rangu do 200€, seveda ve da za ta denar ne dobi enako sliko kot če recimo pride v Mobicom in želi tak sistem pa dobi predračun 2000 - 3000€...

Tudi sam bom v kratkem kupoval nek podoben sistem, ampak očitno so tukaj na alterju sami uber majstri tako da bova tažko dobila kak pameten feedback.

Gledal sem zadnjič neko nemško stran pa žal ne najdem več, so dečki kupili par low budget sistemov in jih nekaj tudi pohvalili, če najdem ti dam na zs.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.083
428
83
45
dolenska
Če je že ta tema, potem malo napišite, kater paket bi bil pameten. Recimo za 4+ kamer. Da so dokaj kvalitetne in da dejansko se da kaj videti oziroma da nepridiprava vidiš.

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
obstaja trenutno ugodna varianta videonadzora cvi. To je IP kamera ki pošilja digitalno sliko po kokasialnem kablu.

kamera 2mpixel cca 80-90eur/kom
snemalnik 170eur/kom
hdd 50-100eur

to je nekje optimum.

Analogne kamere so zgodovina, oz so primerne samo da vidiš če je kdo stopil na dvorišče. Če ga ne poznaš, ne boš vedel kdo je.
Vgradil sem preko 100kamer in zadeve poznam. Tudi doma imam videonadzor že 10let.(klasičen analogni)

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Ja, obstaja tudi TVI in SDI, ampak naštete kamere OP so AHD. Prednost TVI in CVI pred IP so tudi možne razdalje, ampak pri domačih uporabnikih to redko pride v poštev, ker bo redko kdo šel nad 100m. Ima pa IP druge prednosti.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Sam bi kupil neko IP kamero, ki bi mi snemala samo premike na dvorišču.

Se to da narediti tako, da bi se mi posnetki potem avtomatično shranjevali nekje na netu in bi jih lahko pogledal od kjerkoli?

Modem imam Frtiz, ki baje podpira tudi NAS.

Ima kdo kak nasvet kako bi to naredil?