Sneg, ki pada s streh

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ima še kdo paranojo hoditi okoli po mestu, ko posije sonce in se sneg začne topiti ter padati s streh? Kljub temu, da so gor snegobrane, sem že velikokrat videl ogromne količine tistega mokrega snega, ki so padale na tla na zelo neugodnih lokacijah. Bi bilo pohvalno, da bi to nekdo nadziral.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.657
473
83
Tolmin
Kaj bi nadziral:
- blodnike okoli tabel: Pozor sneg pada ?
- če je tabla pa zakonu ustrezne velikosti in barve ?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Glede na pomanjkanje inšpektorjev ne verjamem, da bo to kdo šel nadzirat. Je pa res, da je kaznovan lastnik zgradbe, če padajoč sneg ali ledene sveče poškodujejo koga ali kaj.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ne, saj bi bilo utopično pričakovati, da se kdo pobriga za to. Jaz se lahko pazim, stare mamice se ne.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
in, če bo tabla, ali ti ne bo treba vseeno pazit? al bi raje videl, da lastniki zaprejo pločnik pod streho zaradi varnosti, in boš ti hodil po cesti?

oz. kako bi se ti lotil REŠEVANJA tega problema?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.192
11.109
113
kod Džej-Zija
Ammmmmm, čiščenje strehe?
17758-icon_confused.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
haha... in kdo bo to plačal? a bi ti kot lastnik šel gor in tvegal, al bi najel profi ekipo za višinska dela in jih mastno plačal... ali bi raje napel trak okoli stavbe, da ne moreš zagotovit varnosti, in bi tako zaprl pločnik, in počakal da sneg skopni?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.192
11.109
113
kod Džej-Zija
Pločnika ne morejo kar tako zapret, ker je to javna površina. Za zagotavljanje varmosti, tudi glede snega in ledenih sveč, so pa kar lepo odgovorni lastniki ali upravniki. Imaš raje kazensko in odškodninsko odgovornost kot strošek čiščenja?
rolleyes-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
no ja... do sedaj se to ni delalo, tko da dvomim da se bo v prihodnosti. še naprej bojo tiste leseni morali po pločnikih pa bo...

me zanima kaj piše v zakonu glede tega. kaj vse so dolžni narediti upravljalci in lastniki objektov...

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
ksz

Pa dobr....kolkrat u 20ih letih ti je pa padu sneg na glavo?

Komplicirat treba za vsak drek....bod pa doma...

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Meter stran padel kar lep kos, enkrat me je pa zasipalo nekaj ledenega. Pa vedno po malem pogledujem proti strehi. Ampak ko sem videl s prve gimnazije goro snega, ki je butnila direkt po avtomobilih, me je pa malo stisnilo.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
haha... in kdo bo to plačal? a bi ti kot lastnik šel gor in tvegal, al bi najel profi ekipo za višinska dela in jih mastno plačal... ali bi raje napel trak okoli stavbe, da ne moreš zagotovit varnosti, in bi tako zaprl pločnik, in počakal da sneg skopni?

Hja, ne vem, če nam komunalci vsak mesec pošiljajo stoeuerske položnice za prakično "prazan qrac" in računajo take in drugačne usluge, bi lahko poskrbeli tudi za to.
confused-1.gif

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.082
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:

Hja, ne vem, če nam komunalci vsak mesec pošiljajo stoeuerske položnice za prakično "prazan qrac" in računajo take in drugačne usluge, bi lahko poskrbeli tudi za to.
confused-1.gif

Bi se kar strinjal s temle.
Še načelno vprašanje (ker je veliko zgradb spomeniško zaščitenih) - če lastnik od spomeničarjev ne dobi dovoljenja za sanacijo strehe, sneg pa nekoga poškoduje - kdo je takrat odgovoren? Spomeničarji?

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.536
856
113
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
confused-1.gif

In ti bodo poslali še dodaten račun za to, brez skrbi. Dodatno delo, dodatno plačilo ... po njihovem ceniku, ko voli nek izvoli. Lahko pa poiščeš cenejšo možnost.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.536
856
113
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Še načelno vprašanje (ker je veliko zgradb spomeniško zaščitenih) - če lastnik od spomeničarjev ne dobi dovoljenja za sanacijo strehe, sneg pa nekoga poškoduje - kdo je takrat odgovoren? Spomeničarji?

Ali lastnik ne dobi dovoljenja za kakršnokoli sanacijo, ali za neko sanacijo? Odgovornost je sicer še vedno na lastniku.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Pred leti je mojemu znancu spodrsnilo na zaledenelem pločniku pred Mercatorjem v Šiški, tako da si je zlomil kolk. Pokasiral je kar lepe tisočake odškodnine, ker imajo take bajte zavarovano odškodninsko odgovornost.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.798
2
38
50
LJ
ksz

Tule je lep primer z februarja lani. Če bi se tam med avti slučajno nekdo gibal, se nebi dobro končalo.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.536
856
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:Pokasiral je kar lepe tisočake odškodnine, ker imajo take bajte zavarovano odškodninsko odgovornost.
Pokasiral je, ker je nanj padel sneg s stavbe. Zavarovanje je izplačilo olajšalo, ker se lastnik ni a vse pretege upiral in izmikal.