smuci

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.788
222
63
glede vseh teh novih tehnologij sem malo zaspal, zato mogoce neumno vprasanje ...

kaj pomeni izraz, da so smuci tezke? mislim da sama dejanska teza tu nima velike vloge. gre tu za radij karving smuci?

koliko krajse naj bi bile smuci glede na visino za rekreativnega smucarja?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
No, dejansko so "težke" smuči tudi dejansko težje, bo pa bolj prav izraz, da so trde. Trde gredo lepše v krivini, posebej na slabši progi, vendar pa je zato potrebno precej bolj delati, zato pa tudo so "težke". Radij tukaj nima veze.

Dolžina pa je precej odvisna od stila smučanja, za kakšno lepo slalomiranje bi jaz vzel vsaj 15 ali pa 20 cm krajše.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.395
1.261
113
Lahko pomeni da so težke za smučat (pač zahtevajo več dela), lahko pa imajo res večjo maso (od konkurence). Elanke, recimo, so bile od nekdaj precej težke (večja masa). Amphibioti so kar nadležni za okoli prenašat.
Dolžina? Kakor ti sede. Tudi čez 20 cm so lahko krajše, tudi 25 ni noben problem. Vskakor pa (vsaj po moje, pa seveda brez pretiravanj) bolje krajše kot daljše, razen če si res ljubitečlj nekih dolgih zavojev pri res velikih hitrostih.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Dolžina? Kakor ti sede. Tudi čez 20 cm so lahko krajše, tudi 25 ni noben problem. Vskakor pa (vsaj po moje, pa seveda brez pretiravanj) bolje krajše kot daljše, razen če si res ljubitečlj nekih dolgih zavojev pri res velikih hitrostih.

Ni čisto tako prosto po Prešernu.

@ericks: pojdi na smucisca.net, najdi temo o izbiri smuči in si preberi. Jaz žal nimam cajta pisati, se mi mudi... ujeti odprtje žičnice ob 9.00.
smile-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.395
1.261
113
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Ni čisto tako prosto po Prešernu.

@ericks: pojdi na smucisca.net, najdi temo o izbiri smuči in si preberi. Jaz žal nimam cajta pisati, se mi mudi... ujeti odprtje žičnice ob 9.00.
smile-1.gif

Še bolje: vzemi si testne, enake, a več dolžin, pa boš sam videl - eni lepo živijo na kratkih smučeh, eni sploh ne. Sam sem pri 190 višine do lani drgnil 164 dolžine, od letos imam 168.